fb
Ревюта

„Моята СУПЕРЯКА книга“ за бунтари

1 мин.
Moyata superyaka kniga

Moyata superyaka knigaКакто всички знаем, в книгите НЕ СЕ:

– драска;

– рисува;

– късат страници…

И все пак, на малките читатели понякога им се иска да не спазят поне една от забраните. За тяхна радост и за ужас на родителите, на пазара вече има книга за унищожаване. “Моята СУПЕРЯКА книга” (изд. “СофтПрес”) предизвиква читателите да бъдат творци и да се забавляват, докато изпълняват поставените задачи.

Ако си мислите, че ще откриете послания като: “Напиши съчинение за най-хубавия ден от лятната ваканция”, “Нарисувай морски залез” и подобни лигавщини… Мне, значи книгата не е за вас. Тя е за всички онези бунтари, които мечтаят да пишат оценки на не-много-милите учителите, да избродират името си върху страниците и да водят книгата си на каишка. Освен тези щуротии, СУПЕРЯКАТА книга предлага на читателите да си измислят шантави стихотворения, да рецитират “Зайченцето бяло” наопаки, да напишат домашно по физическо и дори да си отмъстят на най-трудната задача по математика.

С две думи, “Моята СУПЕРЯКА книга” е за хлапетата, които никак не искат да четат. Докато се мъчат да изпълнят шантавите идеи, те не само ще се сблъскат със сложни думи като велосираптор, ще трябва да съчинят стихове и да развият въображението си, докато измислят имена на рок групи или герои от различни епохи. А накрая дори ще получат сертификат за написването на собствената си книга. Само не знам как се урежда въпросът с авторските права…

Текстът е публикуван първо в сайта „Детски книги“.