fb
БългарияНовини

Музика на живо по поемата „Изгубеният рай” и провокациите на Уилям Бъроуз

2 мин.
Grant Hart koncert

Cgrant Hart koncertПетия си соло албум „The Argument”, вдъхновен от епичната поема “Изгубеният рай” на Джон Милтън и посветен на един от най-провокативните писатели на XX век – Уилям Бъроуз, ще представи барабанистът Грант Харт в България тази седмица. Харт e бившият барабанст на американската ъндърграунд група Husker Du и приятел на Бъроуз през 80-те.

Грант Харт ще бъде на сцената на *MIXTAPE 5*/B-side (в подлеза на НДК) на 19 октомври по покана на платформата Indioteque. 

За да се слуша Грант Харт обаче не е необходимо образование в сферата на литературата. „Въпреки невероятното жанрово разнообразие, стилът на Грант Харт е невъзможно да бъде сбъркан”, уточняват от сайта Pitchfork в позитивно ревю за проекта, с оценка 8/10.

На сцената ще се чуят още младите балкански групи We Singing Colors  (инди-поп трио от Букурещ) и ESC Life (пост-пънк група от Загреб). Това превръща вечерта в своеобразна среща на различните поколения на алтернативния рок, споделят организаторите.

Грант Харт е съосновател на съществуващата между 1979 – 1988 г. група Husker Du, започнала като водещо име на хардкор сцената и преминала към алтернативния рок в по-късния етап от кариерата си. Те са сред първите американски алтернативни групи, които успяват да излязат от ъндърграунда и да постигнат широк успех. Сред артистите, на които са повлияли, са Pixies и Foo Fighters, които записват кавър на Never Talking To You Again, а Дейв Грол посочва Zen Arcade (1984) като един от най-недооценените албуми в история на американския рок. Кавъри на групата са правили още Райън Адамс, Green Day, Pink Turns Blue.

Може да се присъедините към фейсбук събитието тук.

Чуйте и една от песните в в концептуалния двоен албум The Argument: