fb
Книги и киноНовини

„На Западния фронт нищо ново“ с римейк по Netflix [Тийзър]

2 мин.
Снимка: Netflix

Римейкът на немската военна драма „На Западния фронт нищо ново“ идва в Netflix през октомври 2022 г., разкриха от стрийминг платформата. Носителят на БАФТА и номиниран за „Еми“ Едуард Бергер ще режисира филма, а бившият журналист от Вашингтон пост Иън Стокел и продуцентът и актьор Лесли Патерсън са написали сценария. Благодарение на пускането на официалния тийзър трейлър, можем да потвърдим, че „На Западния фронт нищо ново“ е планирано да излезе в петък, 28 октомври 2022 г.

Филмът на Netflix е адаптация на класическия едноименен роман от Първата световна война от германския ветеран пехотинец и известен писател Ерих Мария Ремарк. Публикуван е през 1929 г. и продължава да се преподава в учебните програми по света най-вече поради отрезвяващия му разказ за безполезността на войната. Дори режисьорът призна пред Netflix Queue, че е бил частично вдъхновен да направи филма от собствената си дъщеря, която наскоро е чела книгата в училище.

„Историята проследява тийнейджърите Паул Боймер и неговите приятели Алберт и Мюлер, които доброволно се записват в германската армия, яхнали вълна от патриотичен плам, която бързо се разсейва, щом се изправят пред бруталните реалности на живота на фронта. Предубежденията на Паул за врага и за правилното и погрешното в конфликта скоро се разпадат. Въпреки това, на фона на обратното броене до примирието, Паул трябва да продължи да се бие докрай“, се казва в официалния синопсис на филма.

Самият Едуард Бергер споделя, че „този ​​немски световен бестселър е в състояние да предаде нечовешкия ужас на войната може би по-впечатляващо от всяко друго литературно произведение. За мен създаването на неговата първа немска филмова адаптация е едно от най-вълнуващите предизвикателства.”

Във филма ще участва номинираният за Златен глобус Даниел Брюл. През май 2021 г. Netflix разкри останалата част от актьорския състав. Той включва Феликс Камерер, Албрехт Шух, Арън Хилмър, Един Хасанович, Девид Стрийсоу, Майкъл Витенборн и Себастиан Хълк.

Заснемането на „На Западния фронт нищо ново“ започна през март 2021 г. и премина през снимачните площадки в Белгия, Германия и Чехия. „All Quiet on the Western Front“ вече имаше световната си премиера на Международния филмов фестивал в Торонто през 2022 г. Няколко седмици след дебюта си в TIFF, лентата на Едуард Бергер ще си проправи път към немските кина и други международни пазари за подходящо представяне.

Вижте тийзъра на филма:

[ + ]