fb
КнижарницитеНовини

Над 150 деца искат да бъдат книжари за един ден в Orange, срещнете се с първите 20 в събота

1 мин.

Над 150 деца от цялата страна са заявили интрес да бъдат младши книжари за един ден в едноименната кампания на веригата Orange Center, организирана с медийната подкрепа на сайтовете „Аз чета“ и „Детски книги“. Над 30 от тях вече са поканени на интервю, след което които ще бъдат избрани 14 за София, 4 за Варна и 2 за Бургас. През септември предстоят интервюта с нова група избрани бъдещи книжари.

В рамките на кампанията „Стани книжар в Orange за един ден“ деца на възраст от 7 до 18 години ще имат възможността да влязат в ролята на книжар за един ден. По време на работния ден те ще се запознаят с най-интересното от книжарската дейност и ще могат да препоръчат любимите си книги на други деца.

„Прочетох всички писма по няколко пъти и всеки път се чувствах горда с тези деца“, разказва мениджърът на книжарниците Orange Center Десислава Желева, по чиято идея се организира кампанията. „Щастлива съм, че организирахме тази инициатива, защото тя за пореден път доказа, че има много любознателни, любопитни и будни деца, които желаят не само да научават повече за света около себе си, но и самите те да добринасят за неговото обогатяване.“

Малко неща са по-красиви от дете, което желае да препоръча любимата си книга на друго дете, смята Желева. „Надявам се тази красота да стигне до повече хора в събота“, казва тя. Именно на 27 август, събота, ще бъде и първият „работен“ ден на малките книжари.