fb
БългарияНовини

Не пропускай най-интересните събития от „Алея на книгата“ 2016

5 мин.

Banner_aleya_na_knigataПътуващото книжно изложение „Алея на книгата“ ти предлага вълнуващи емоции в последните дни на лятото. Мястото е известно – пешеходната зона на бул. Витоша между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Уилям Гладстон“. Остава да си запазиш достатъчно свободно време в дните между 6 и 11 септември, за да разгледаш щандовете на над 40 издателства и да избереш интересните моменти от съпътстващата културна програма:

 

 

6 септември (вторник)

17:00,  Литературен кът – Официално откриване

7 септември (сряда)

18:00, Литературен кът

Среща с автограф с Васил Георгиев.
Васил Георгиев работи като адвокат и преподавател по правни науки. В същото време е един от най-четените, оригинални и модерни съвременни български писатели. Носител е на две от най-престижните литературни награди – „Хеликон“ 2011 (за сборника с разкази „Деград“) и „Български роман на годината“ 2013 (за „Апарат“).
Новата му книга – „Екс орбита“ е иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време „Екс орбита“ е увлекателен и динамичен биопънк роман.
Представя издателство „Хермес“

19:00, Литературен кът

„Двама мъже в града“ – поетическо четене на Петър Чухов и Иван Ланджев.
Представя издателство „Жанет 45“

8 септември (четвъртък)

19:00, Литературен кът

Игри и забавления за деца с въображение.
Представя издателство „Клевър бук“

19:00 – КЦ „Гринуич“

„Стилът на невъзможното“- сборник с разкази от Иван Сухиванов. С думи за книгата от Митко Новков.
Представя издателство „Жанет 45“ и КЦ „Гринуич“

9 септември (петък)

18:00, Литературен кът

Да си спомним за Романьола Мирославова: Премиера на новата й книга „Дъжд през декември“  разкази, черпещи послания от антагонистичното равновесие между доброто и злото. За личното „аз“, кодирано в съдбата на индивида, и за отмиращите нравствени ценности.…
Представя издателство „Персей“

18:00 – 20:00 Шатра № 5
Среща с автограф със Светозара Давидкова, автор на  романа „Главен изпълнителен директор“, финалист в състезанието за дебютен роман „Ръкописът“ на БНТ.
Представя издателство „Асеневци“

19:00, Литературен кът

Премиера на романа „Нюх” от Емил Минчев. Частен детектив има необикновена дарба – изключително развито обоняние, които му позволява да разплита случаи, непосилни за полицията.
Представя издателство „Персей“

10 септември (събота)

10:00 Литературен кът
На училище с „Анубис“ и „Булвест 2000“, с детската вокална група „Смехоранчета“, Йоана Мирчева и Боби Мирчев и с новото интерактивно помагало на издателство „Булвест 2000“, за първи клас „Искам да знам“ и
обновените упражнителните тетрадки „Уча се да пиша буквите“ на издателска къща „Анубис“!
Представят издателствата „Анубис“ и „Булвест 2000“

11:00 Литературен кът
От приказка в приказка с българската вълшебница на словото Лозинка Йорданова и актьорите Мария-Луиза Спасова и Лазар Панев.
Представя издателство „Емас“

12:00 Литературен кът
„Просвета“ кани всички ученици от 1-ви до 7-ми клас да се включат в забавна викторина! В нея всеки може да научи нещо ново, а най-знаещите деца ще бъдат отличени с чудесни награди от издателството.
Представя издателство „Просвета“

17:00
Среща с автограф с Иван Русланов.
Иван Русланов работи като журналист в БНР. Той е един от най-младите и талантливи автори на „Хермес“.
Новата му книга „Среднощни светлини“ е роман за истинското в хората. За това, което остава от нас след една несподелена любов. И за всичко, което пропускаме, докато се опитваме да постигнем намеренията си. Защото понякога трябва просто да поспрем и да обичаме.
Представя издателство „Хермес“

18:00
Среща с автограф с Александър Чобанов.
Александър Чобанов работи като сценарист на телевизионните сериали „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др. Автор е на няколко книги, сред които сборника с разкази „Колекция 18“, който през 2008 г. печели голямата награда „Южна пролет“ за дебют на годината.

През 2013 г. под знака на ИК „Хермес“ излезе романът му „Хлапета“, а през 2015 – сборникът с разкази „Квантова градина“.
Представя издателство „Хермес“
19:00
„За Вас тихо четем поезия“ – поетично четене със Светлина Фотева и Росен Карамфилов.
Представя издателство „Жанет 45“

11 септември (неделя)

17:00 Литературен кът
Георги Мишев и издателство „Шамбала“ ви канят на представянето на книгата „Антични следи в магически обреди от българските земи“.
Книгата запознава с изследване на различни магически практики и тяхното развитие от античността до нашето съвремие.
Представя издателство „Шамбала“

18:00 Литературен кът
Юбилейният поетичен сборник „В полумрака на спомена“ със стихове на Михаил Белчев включва над 200 стихотворения, писани в различни етапи от развитието на поета, обединени в няколко тематични направления.
Представя издателство „Дамян Яков“

„Алея на книгата“ е част от Културния календар на Столична община за 2016 г.

Медийни партньори: „Аз чета“, бТВ радио, Джаз ФМ, Classik FM, ZRock, NJoy.