fb
Днес на ПанаираНовини

Неделя – ден за последни покупки от Пролетния панаир на книгата 2023

3 мин.
Асоциация "Българска книга"

Ако сте планирали неделята, за да направите последни покупки от Пролетния панаир на книгата, можете да се включите и в културната програма, организирана от Асоциация „Българска книга“. Щандовете днес ще работят до 19 ч.

Ето и списъка със събитията по време и място, на които можете да присъствате днес:

4 юни (неделя)

11:00 – Сцена на Културната програма
Среща с преводача Анета Данчева – Манолова на новоизлязлата книга „Коля“ за загадките около живота на световноизвестния композитор Чайковски. Романът с автор Артюр Жапен, преведен от нидерландски, е литературен трилър с документална основа.
Представя издателство „Летера“

12:00 – Шатра № 36
Среща с автограф с Владимир Зарев. „Объркани в свободата“ е новият роман на големия български писател Владимир Зарев. Книгата се състои от два сюжетни и мисловни потока. Едната сюжетна линия се развива в съвременността и разказва за насилието и несвободата, предизвикани от пандемията, която ни отне различието и ни потопи в нереалното виртуално съществуване. Втората сюжетна линия ни пренася в Средновековието и засяга темата за исихазма – едно удивително духовно учение в търсене на единение с Бог.
Привидно тези две сюжетни линии изглеждат несъвместими. Това, което ги обединява в романа, е проблемът за свободата, за величието на човешката свобода, която до голяма степен осмисля живота ни.
Представя издателска къща „Хермес“

12:00 – 17:00 – Шатра № 19
Среща с автограф с Емил Минчев – автор на „Лов“, най-новата книга 5 от поредицата „Разследванията на Бънк Ромеро“, „Квартални съновидения“ както и сборниците с разкази на ужасите на английски език „Insides“ и „A Coffinful of Nightmares“.
Представя издателство „Вижън Букс“

13:00 – Сцена на Културната програма
Владимир Арденски представя втората част на излезлия през 2018 г. изследователски труд, озаглавен „Първите. Светлинки в мрака“, посветен на първите учители в Родопите. Втората част изследва покълналите „кълнове“ от семената, посети от самоотвержените учители. Тя показва първите младежи (и една девойка) из средите на българите мохамедани, превъзмогнали невежеството, прекрачили прага на висши учебни заведения и сбъднали своите мечти.
Представя издателство „Недланд“

14:00 – Сцена на Културната програма
Представяне на новото издание със „Спомени“ на последната българска царица Йоанна. То е ценно документално свидетелство за новата българска история, а ерудицията и изящният стил на царицата му придават и огромна художествена стойност. Участие в събитието ще вземе Николай Поппетров от Института за исторически изследвания към БАН.
Представя издателство „Милениум“

16:00 – Сцена на Културната програма
Представяне на „Случаите на комисар Кроче“ от Рикардо Пиля.
Кроче е неповторимият, дълбокомислен и хитър комисар на класика на съвременната аржентинска литература Рикардо Пиля (1940 – 2017) от неговия роман „Мишена в нощта“. Пиля го превръща в главен герой и на поредица от криминални разкази и читателите имат възможност да разкрият заедно c него немалко престъпления, сред които има както убийства и кражби, така и „по-своенравни“ прекрачвания на закона. След „Бижутерът“ това е втори сборник разкази на Пиля, издаден от „Панорама“ в превод на Мария Пачкова. Очаквайте и кратък преглед на другите нови заглавия на издателството.
Представя издателство „Панорама“

Ако не сте в София по време на Панаира, можете да намерите тези и още много заглавия с отстъпки в Ozone.bg.

Прочетете още:

Препоръките на екипа на “Аз чета” за Пролетния панаир на книгата 2023

Какво ще си купи екипът на „Аз чета“ от Пролетния панаир на книгата 2023