fb
От издателстватаСпециални

Недялко Славов с национално турне за представянето на „Камбаната“

1 мин.

Писателят Недялко Славов тръгва на национално турне по повод излизането на новия си роман „Камбаната“ („Хермес“). Серията от събития ще започне с премиера на книгата в София на 12 октомври (сряда) от 18,30 часа в Книжарница „Хеликон“ – България, и ще продължи в още 5 български града – в Пловдив на 18 октомври от 18,00 ч. в Книжарница „Хермес“ – Централ, Стара Загора, Велико Търново, Русе и Бургас. „Аз чета“ е медиен партньор на турнето.

„След „Калуня-каля“ романът на Недялко Славов „Камбаната“ е най-силният и въздействащ роман от последните няколко години. Книга, която те стъписва, отрезвява и събужда съпротивителните сили за съхраняване на българската идентичност и християнските ценности“, казва издателят Стойо Вартоломеев.

Романът проследява завръщането на бившия затворник Вено в родното му село, преследван от спомена за голямата любов. Но вместо в родното си село той попада в ада – ежедневието на оцелелите там българи е изпълнено с убийства, изнасилвания, грабежи и мародерство. И ден след ден този уж закоравял престъпник се превръща в закрилник на безпомощните си съселяни.

Само за няколко години Недялко Славов написа четири романа, които спечелиха авторитетни литературни награди, сред които – „Хр. Г. Данов“ – за романа „Фаустино“, „Пловдив“ – за романите „Портрет на поета като млад“ и „432 херца“, и „Хеликон“ – за романа „432 херца“.

Недялко Славов Камбаната София