fb
БлоговеМнения

Несполучливи Tinder срещи с литературни герои – любовните премеждия на една запалена читателка

4 мин.

Ходили ли сте на среща, която е протекла ужасно, абсурдно и дори смешно? Всички сме имали несполучливи опити, но когато попаднахме на материала на Хилари Шумахер от Bookstr, искрено се разсмяхме. Тя разказва за пет свои Tinder срещи, които не са протекли според очакванията й, като главните действащи лица от мъжки пол са сравнени с литературни герои. Самата Хилари споделя за себе си: „Аз съм самотник. Винаги съм била и съм убедена, че ще си остана такава. Но това не ме спира да ходя по срещи. Харесвам срещите и хората. Хората са интересни“.

 

1. Ник Карауей от „Великият Гетсби“

Тоби Магуайър в ролята на Ник Карауей (източник: IMDB)

Когато бях на 22 години, отидох на среща с един сладур, които си поръча уиски с джинджифил. Опита го и реши, че е много силно за него. Разменихме си питиетата, той изпи моя джин с тоник и ме остави да говоря за себе си цели два часа. Накрая ми каза, че съм „най-интересният човек, който някога е срещал“, а предвид факта, че беше 28-годишен, два пъти развеждан републиканец, му повярвах. Нямаше целувка за лека нощ. Пичът беше скучен като Ник Карауей („Великият Гетсби“, Ф. Скот Фицджералд) и също толкова запомнящ се.

 

2. Джордж Уикъм от „Гордост и предразсъдъци“

Кийра Найтли и Рупърт Френд в ролите на Елизабет Бенет и Джордж Уикъм (източник: Bustle)

На 23 години допуснах грешката на Елизабет Бенет и излязох с Джордж Уикъм („Гордост и предразсъдъци“, Джейн Остин) – кошмар, който продължи шест месеца. Красив, но безработен. Чаровен, но невъобразим задник. Златните му къдрици ме разсеяха от отвратителното му отношение и преди да се усетя, вече лазех в краката му. Месеци по-късно си отворих очите и видях какъв е всъщност – глупав и неприятен човек.

Мистър Уикъм умее да се държи толкова приветливо, че лесно печели приятели — но не съм убеден, че успява да ги задържи.

Да, звучи съвсем точно.

 

3. Хамлет от „Хамлет“

Сър Лорънс Оливие във филмовата версия на „Хамлет“ от 1948 г. За изпълнението си печели „Оскар“ за най-добра мъжка роля (източник: Rank/Film Stills)

„Има нещо гнило в Дания“… и това е жалкото му отношение. В моите несполучливи срещи Хамлет („Хамлет“, Уилям Шекспир) е пичът, който никога не е наранявал баща ми, но като нищо можеше да го направи. Първия път, когато го представих на родителите ми, описа кулинарните умения на татко като „посредствени“, а кухнята на мама нарече „разхвърляна“. През цялото време говори за жените от миналото му – колко ужасни били, дъра-бъра. Кого изобщо го интересува? След като го извиках настрана и повдигнах темата, той се вбеси драматично и, както винаги, аз излязох виновна. Издържахме три седмици.

 

4. Дориан Грей от „Портретът на Дориан Грей“

Бен Барнс в ролята на Дориан Грей (източник: Ealing Studios)

На 19 години излязох на среща с един от най-готините и сексапилни мъже, с които някогато съм се запознавала. Наполовина Нарцис, наполовина Дориан Грей („Портретът на Дориан Грей“, Оскар Уайлд), този пич се контеше и поддържаше повече от мен. Първия път, когато обърнах внимание на двумесечния му маникюр и оформените му вежди, той почти насила ме принуди да му позволя да се погрижи за моите вежди, въпреки настояването ми, че съм алергична към восък. Съгласих се само и единствено за да не го изплаша. След процедурата всеки път, когато излизахме, се оплакваше от алергичната ми реакция, докато тя не отшумеше. Реших повече да не „съсипвам имиджа му“. P.S. Дами, той все още е свободен!

 

5. Фродо Бегинс от „Властелинът на пръстените“

Илайджа Ууд в ролята на Фродо Бегинс (източник: Retroent)

И на последно място, но не и по важност, героят от „Властелинът на пръстените“ от Дж. Р. Р. Толкин. На първата ни среща той доведе трима свои приятели. Истински Фродо, нали? Как протече самата среща – каза ми, че ще ходим да вечеряме, но вместо това отидохме на клуб, стояхме от 19:00 до 2:00 сутринта и така и не ядохме. Очевидно се оказа Саурон

Превод за „Аз чета“: Ася Ангелова

Снимка на публикацията: Bookstr

[ + ]