fb
Книги и киноНовини

Netflix пуска сериал „Роня, дъщерята на разбойника“

1 мин.

Стрийминг платформата Netflix започва да излъчва адаптацията на световноизвестната история на Астрид Линдгрен„Роня, дъщерята на разбойника“. Датата на премиерата е 28 март, но заглавието още не е обявено за абонатите в България. 

Класическият детски роман „Роня, дъщерята на разбойника“ проследява приключенията на енергично и непокорно момиче, родено сред банда разбойници в средновековен скандинавски замък. Роня открива магическа и опасна гора с нейните странни и мистериозни същества. И все пак тя се чувства повече у дома си в гората, отколкото зад стените на огромния замък. Когато Роня среща Бирк, част от враждуваща банда, това бележи началото на мрачна семейна вражда, но и на ново забранено приятелство. В сърцето на девствена гора, пълна със странни и страшни вълшебни същества, се извисява старинен замък. Роня – дъщерята на разбойническия главатар Матис, и Бирк – синът на друг разбойнически водач, ще преживеят необикновени приключения, за каквито едно дете само може да мечтае.

Адаптацията по любимата шведска история претендира за достоверно пренасяне на сюжета от хартията на екрана. Сценарият е написан от Ханс Розенфелд, а продуцент е Filmlance. Сериалът ще се излъчи в две части.

Гледайте официалния трейлър: