fb
@-книгиБуккросинг

Норвегия очаква буккросъри от цял свят през 2017

1 мин.

bookcrossing-logo2_norwayДомакините от Осло, Норвегия, канят буккросъри от целия свят на ежегодния Буккросинг конгрес, който ще се проведе от  22 до 25 април 2017 г. Сайтът за регистрации вече е активен, а буккросърите, които закупят билети за участие до 31 май 2016, ползват намаление от цената.

Буккросинг конгресът (Bookcrossing Convention) е международен форум, който дава възможност на буккросъри от различни страни да се срещнат и да обменят опит за развитието на движението в техните общности. Програмата на конгреса по традиция включва обиколка на забележителностите на града – домакин, забавни инициативи, свързани с масово пускане на книги „на свобода“, срещи с местни автори.

Местата за конгресите се избират две години предварително чрез гласуване измежду предложените кандидатури. Гласуването се извършва от участниците в текущия конгрес. Форумите се провеждат от 2004 насам, като домакини са били САЩ, Нова Зеландия, Канада, Австралия, Холандия, Великобритания, Ирландия. На последния конгрес, който се проведе през април в Атина, Гърция, за домакин на конгреса през 2018г. бе избрана кандидатурата на Бордо, Франция.

 

[ + ]