fb
Книги и киноСпециални

Дженифър Лорънс с главната роля в нова адаптация по „На изток от рая“

1 мин.

На изток от Рая, Дженифър Лорънс, Гари РосОт филмовия свят долетя новината, че Universal Pictures и Imagine Entertainment са сключили сделка за нова филмова адаптация по емблематичния роман „На изток от рая“ на Джон Стайнбек.

Засега са известни малко детайли по сделката: режисьор ще е Гари Рос, а в една от главните роли ще видим Дженифър Лорънс, за която това ще е поредна роля във филм, правен по книга след „Игрите на глада“ и „Наръчник на оптимиста“. Рос и Лорънс са тандем още от „Игрите на глада“.

На изотк от рая“ е любимата книга на Гари Рос, който възнамерява да направи филм от две части, за разлика от първата адаптация от 1955 на Елиа Казан, в която участват Джеймс Дийн и Ричард Давалос. Дженифър Лорънс ще изпълни ролята на Кати Еймс, една от най-мразените жени в световната литература. Лентите ще разказват именно за приключенията на Кати и съперничеството между двамата й синове.

През юли пък Стивън Спилбърг и DreamWorks подписаха за правата за адаптация на друг роман на Стайнбек – „Гроздовете на гнева„.

Вижте и трейлъра на популярната екранизация по романа на Стайнбек от 1955

[ + ]