fb
@-книгиАудиокнигиНовиниПо света

Новата стратегията на Spotify – повече подкасти и аудиокниги

1 мин.

Снимка: Facebook/Michael Krause/

Аудиокнигите, подкастите и като цяло всички аудио формати, които не са свързани с музика, а с реч, са във фокуса на новата стратегия на Spotify. Това съобщи Михаел Краузе, управляващият директор на Spotify за Централна Европа, цитиран от The Bookseller.

Краузе представи плановете на компанията за бъдещето по време на събитие, част от Франкфуртския панаир на книгата. В момента потребителите на Spotify могат да избират между над 450 000 подкасти на различни теми и езици, като целта на компанията е да стане най-голямата платформа за подкаст в света. Краузе обясни:

Сега аудио форматите са нашият най-голям фокус и нашата най-голяма стратегия. В момента най-голяма част от аудио съдържанието в Spotify е под формата на подкасти.

По данни на компанията, повечето хора слушат подкасти в свободното си време, когато пътуват за работа или когато изпълняват домакинските си задължения. Подкастите стават и все по-популярни сред хора, които живеят сами.

Spotify има 233 милиона активни слушатели, като 108 милиона от тях плащат за съдържание без реклами. Основните слушатели на подкастите в Spotify са на възраст между 25 и 34 години, а от компанията са горди, че имат повече слушатели, които попадат в определението за „милениали“, отколкото която и да е друга платформа в света.

В Spotify може да слушате и „Книжният подкаст“ на „Аз чета“. Може да откриете всички епизоди тук. 

Снимка: Twitter/FrankfurterBuchmesse