fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 10 май 2020 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Здравословно гладуване “ от д-р Джейсън Фънг

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 4 май 2020 г.
Превод: Таня Докторова
Редакция: Здравка Петрова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: В книгата „Здравословно гладуване“ доктор Фънг си партнира с автора на бестселъри и дългогодишен водещ на подкаст за здравето – Джими Мур, за да обясни какво в действителност представлява гладуването (или както е модерно напоследък – фастингът), защо то е важно и как да се практикува по най-здравословния начин. Двамата заедно превръщат гладуването в практична и лесноразбираема лечебна практика. В книгата ще намерите протоколи за гладуване, съвети за справяне с обичайните притеснения, възникнали по време на фастинга, и препоръки как да започнете и какво да консумирате за най-добри резултати. И тъй като гладуването трябва да е съчетано със здравословно хранене, ще откриете и 20 вкусни рецепти без съдържание на зърнени култури.

„Защо Русия няма съюзници“ от Николай Стариков

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 7 май 2020 г.
Превод: Ива Николова
Редакция: Даниела Атанасова
Дизайн на корицата: Георги Станков

За книгата: Най-спорният и скандален руски автор – Николай Стариков, не спира да буни духовете с провокативните си анализи на историята. В новата си книга той разглежда предателствата към Русия от страна на съюзниците й. Анализите обхващат събитията от военните походи на Суворов и войната с Наполеон до разстрела на семейството на Николай II и междусъюзническите разпри след първата световна война. Представени са изключително интригуващите портрети на последните императори от династия Романови и тяхната външна политика. Отделено е специално внимание на руско-турските войни и последствията от тях за балканските страни, които получават независимост след векове османско робство.

„Невероятния Спайдър-мен: Назад към началото от Ник Спенсър, Раян Отли, Клиф Ратбърн, Лаура Мартин“

Издава: „Артлайн Студиос“
Дата на публикуване: 8 май 2020 г.
Превод: Здравко Генов

За книгата: Ново начало за Невероятния Спайдър-мен! Животът на Питър Паркър се обръща с главата надолу, когато разкритие от миналото поставя работата му, връзките му и целия му живот в опасност! И сякаш това не му стига, Спайди трябва да се справи и с извънземно нашествие (с мистериозен обрат), нов съквартирант (който тайно е злодеят Бумеранг), нови трепети в любовния си живот – и опасен нов враг! Но готови ли сте за… Питър Паркър срещу Спайдър-мен? Някой се прави на Питър… но защо? Бъдете тук, когато Ник Спенсър и Раян Отли дадат началото на нов етап от живота на Спайдър-мен!

„Трите тела“ от Лиу Цъсин

Издава: Колибри“
Дата на публикуване: 8 май 2020
Превод: Стефан Русинов
Дизайн на корицата: Виктория Стайкова

За книгата: В началото на XXI век поредица от необясними физични явления карат много учени да се усъмнят в самите основи на науката, а някои от тях – да отнемат живота си. В опит да разнищят мистерията разработчикът на наноматериали Уан Мяо и циничният, но ефикасен полицай Да Шъ попадат на странна компютърна игра на име „Трите тела“, която показва живота на непозната планета в звездна система с непредсказуеми природни закони. Всичко това е свързано с дейността на тайна радиоастрономическа станция през мрачните години на Културната революция, когато низвергнатата астрофизичка Йе Уън-дзие попада в центъра на събитие, което ще изправи човечеството пред най-голямото изпитание в историята му.

„Чатъртън“ от Питър Акройд

Издава: „Парадокс“
Дата на публикуване: 8 май 2020 г.
Преводач: Кристина Димитрова
Художник на корицата: Петя Давидкова
(за корицата е използвана картината „Смъртта на Чатъртън“ (1856) от Хенри Уолис)

За книгата: В този забележителен роман Питър Акройд „разследва“ смъртта на Томас Чатъртън, чийто живот приключва при мистериозни обстоятелства. Едва след смъртта си Чатъртън е разкрит като автор на редица основополагащи „средновековни“ стихотворения, за които приживе е твърдял, че са били открити от него. Възхитителен талант и литературен фалшификатор, той е водещият образ в забавната амалгама от реалност и измислици, която  Акройд, предлага на читателя. Размивайки илюзия и въображение, заблуди и мечти, авторът умело крачи напред-назад между три века, като вплита в историята си по дикенски ексцентрични и жестоки персонажи, сред които са възрастната романистка и любителка на джин Хариет Скроуп и младият поет Чарлз Уичууд, който се опитва да разгадае тайната на Чатъртън.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina.lambova@gmail.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.