fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 11 ноември 2018 г.

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

 „Погребани тайни“ от К. А. Такър

Издава: „Ибис
Дата на публикуване: 6 ноември 2018 г.
Превод: Ирина Ценкова
Редакция: Преслава Колева
Дизайн на корицата: Кремена Петрова

За книгата: Ноа Маршал познава привилегирования и комфортен живот благодарение на майка си – началничка на полицията в Остин. Но всичко се променя в нощта, в която тя прави изненадващи признания за съсипването на живота на едно невинно семейство и се поддава на вината. Изпълнен с мъка, Ноа е принуден да носи бремето на тази шокираща тайна. Грейси Ричардс не е родена в парка за каравани, но след четиринайсет години, прекарани в него, това е всичко, което познава. Поне тук хората не се интересуват от факта, че баща ѝ е бил корумпирано ченге, убито при наркосделка. Двете с майка ѝ са просто още едно семейство, което се бори за оцеляване… До деня, в който един мъж, който определено не принадлежи на нейния свят, се появява на прага ѝ.

„Пакс“ от Сара Пенипакър

Издава: „Лабиринт“
Дата на публикуване: 5 ноември 2018 г.
Превод: Лидия Шведова
Редакция: Мила Томанова
Художник: Джон Класен

За книгата: Случва се книжните богове да се пресегнат и да внесат малко магия в дните ни. Такава магическа книга е „ПАКС“, трогателната история за любов и ярост, за война и вина, за болка и самота, за вярност и самообладание. 12-годишният Питър е неразделен със своето лисиче, което отглежда от пет години, още откакто е останал сирак и е намерил невръстната животинка. Но се случва немислимото: избухва война, бащата на Питър отива доброволец и праща сина си при дядо му, а лисичето – обратно в дивата природа. Питър обаче знае, че трябва да направи и невъзможното, за да открие верния си приятел, и тръгва на изпълнен с опасности път. През това време лисичето чака и чака своето момче и за да оцелее, се впуска в какви ли не приключения и прави изумителни открития.

„Кевин Спейси: Поглед отблизо“ от Робин Тамбли

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 5 ноември  2018 г.
Превод: Ивайла Божанова
Редакция: Иван Тотоманов
Дизайн на корицата: Студио „Megachrom“

За книгата:Кевин Спейси е смятан за един от най-талантливите актьори сред своето поколение. Списание „Емпайър“ го обявява за „Най-велик актьор на 90-те години“, а в допитване на „ФилмФор“ през 2001 г. е поставен на трето място при определянето на стоте най-добри филмови звезди на всички времена. Спейси е два пъти носител на„Оскар“ и жъне не по-малко успехи на театралната сцена, особено след назначаването му за художествен ръководител на лондонския „Олд Вик“ през 2003 г. Същевременно, подобно на най-популярния си екранен герой Кайзер Созе, продължава да е загадъчна и тайнствена фигура, ревниво пазеща личния си живот и често е лаконичен в интервютата. „Поглед отблизо“ – първата публикувана биография на Кевин Спейси – проследява корените и кариерата на този енигматичен мъж.

 „Смъртоносни машини“ от Филип Рийв

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 10 ноември 2018 г.
Превод: Коста Сивов
Редакция: Радомир Мирчев
Адаптация на корицата: Калина Мариянова

За книгата: В опасното бъдеще големи самоходни градове се бият за оцеляването си. След дълги години, в които Лондон се е укривал, сега той отново излиза на лов. Минути след поглъщането на ужасено малко градче, младият чирак Том спасява своя идол – главният историк Тадеус Валънтайн, от изненадващото нападение на обезобразена девойка. Том остава още по-учуден, когато вместо да го удостои с признание, съдбата го захвърля вън от пределите на града – в Безлюдните територии. Рамо до рамо с непознатата нападателка, той ще трябва да се пребори за оцеляването си, от което зависи и съдбата на целия свят…

„Светът на Вещера”

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 6 ноември 2018 г.
Превод: Васил Велчев
Редакция: Мирослав Александров
Адаптация на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Създадено под вещата редакция на Лютичето, изданието съдържа всичко, което трябва да знаете за вселената на Анджей Сапковски и игрите The Witcher, за да оцелеете в нея! Вилентретенмертх, златен дракон, ще ви разкаже за сливането насферите, пристигането на първите разумни същества, човешката колонизация и за последвалите войни с елфите и останалите нехора. Весемир, вещер и учител по фехтовка, ще хвърли повече светлина върху кастата на вещерите, различните школи и вещерските мечове. Йенефер ще анализира принципите на магията, разликите източниците на сила и зараждането и развитието на религията на континента. Гералт ще опише всички създания, които са врагове на разумните раси. А за финал Лютичето ще разкаже историята на своя най-добър приятел и убиец на чудовища – Гералт от Ривия.

„Дванайсет дара за Дядо Коледа“ от Маури Кунас

Издава: „Дамян Яков“
Дата на публикуване: 6 ноември2018 г.
Превод: Росица Цветанова
Редакция: Ваня Мичева
Художник: Маури Кунас

За книгата: Коледната книга на Маури Кунас е изобилна, пъстра и преливаща от щастие. „Дванайсет дара за ДядоКоледа“ е като мечтана Коледа. Виле, малкото джудженце, би искало да зарадва Дядо Коледа. Но как? До голямото празненство в планината Корватунтури остават само дванайсет дни и Виле решава да прави по един подарък на добрия старец всеки ден до Коледа: „Дванайсет изненади. Колко хубаво ще бъде само!“ И действително той успява, макар че невинаги всичко се развива по план. Всяка хитроумна идея на малкия Виле радва всички обитатели на Корватунтури и създава коледно настроение.

„Когато животът те хване натясно“ от Лорън Уайзбъргър 

Издава: „Intense“
Дата на публикуване: 8 ноември 2018 г.
Превод: Деница Райкова
Дизайн на корицата: Емил Марков

За книгата:  Добре дошли в Гринуич, Кънектикът, където моравите и жените са съвършено поддържани, коктейлите с водка „Титос“ и сода са свръхсилни и всеки има нещо да каже за новия съсед знаменитост. Нека сме наясно: Емили Чарлтън не си пада по предградията. След като напуска Миранда Пристли, тя работи в Холивуд като имидж консултант на звездите, но в последно време е изгубила няколко клиенти. Безнадеждна е със социалните медии. Новата гвардия я преследва по петите. Емили има нужда от нов шанс, и то на момента.

„Готваската книга на жената днес“

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване: 5 ноември 2018г.
Съставител: Лилия Попова
Редактор: Виктория Иванова
Художник на корицата: Редослав Донев

За книгата: Най-доброто от кулинарните страници на любимото списание е събрано в книга, която свързва поколенията. Наред с над 500-те рецепти в „Готварската книга на „Жената днес“ ще откриете полезни съвети, тайни от кухнята на популярни актьори, музиканти, преводачи и готвачи и специални страници, на които да запазите вкусните традиции на вашето семейство.

„Гала и Дали“ от Кармен Доминго

Издава: „Colibri
Дата на публикуване: 9 ноември 2018 г.
Превод: Маня Костова
Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата:Елена Дмитриевна Дяконова, известна на света с името Гала. Неустоимата рускиня, останала в аналите на сюрреализма като муза на трима бележити творци, притежаваща неоспоримата дарба да открива таланти и да ги подтиква да разцъфнат в пълния си блясък. Гала не е просто извор на вдъхновение, импулс за съзидание и безмълвна сянка. Опиянена от свободата и плътската наслада, от езотериката и парите, обичана до полуда от партньорите си и недолюбвана от обкръжението им, тя неистово се бори да наложи своя облик и глас в мъжкия свят, в който ролята на жената се свързва най-вече със съпружеска вярност и всеотдайно майчинство. И го постига, защото е Гала и за нея силата на женствеността не означава да се облегне на мъжка ръка. А геният Салвадор Дали е нейното „най-сложно творение“, както сама го нарича.

„Орденът на асасините. Одисея.“ от Гордън Дохърти

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 8 ноември 2018 г.
Превод: марин Загорчев
Редакция: Лилия Анастасова
Дизайн на корицата: Димитър Стоянов – Димо

За книгата: Наричаха я мистиос – наемничката. И тя щеше да вземе, каквото й се полага на всяка цена…Касандра е отгледана с единствената цел да стане жестока и безсърдечна. Идеалното спартанско дете, предопределено за величие. Когато ужасна трагедия я запраща на непозната територия, тя решава да стане наемник, далеч от ограниченията на Спарта.В изгнание, осъдена на смърт от семейството си, тя се впуска в едно епично пътешествие, за да стане легендарен герой и да разкрие истината за загадъчния си произход.Нелоялни съюзници, могъщи врагове и мрежи от заговори ще застанат на пътя на Касандра. За щастие спартанското острие е винаги в готовност.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.