fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 18 ноември

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Как малкият Клаус стана Дядо Коледа“ от А. Франк Баум

Издава: „Colibri“

Дата на публикуване: 17 ноември 2017 г.

Преводач: Надежда Розова

Дизайн на корицата: Дамян Дамянов

За книгата:  Авторът на любимата ни детска книжка „Вълшебникът от Оз“ Л. Франк Баум се завръща с коледна феерия, която ще промени изцяло представите ви за традиционна зимна приказка. За пръв път ще научим предисторията на момчето, което стои зад легендарния Дядо Коледа. Ще бъдем потопени в свят на мечти, вълшебни създания, честност и любов.

„Грехът на Лилит“ от Радко Пенев

Издава: „Ciela“

Дата на публикуване: 17 ноември 2017 г.

Дизайн на корицата:  Живко Петров

За книгата: Боряна Казакова и нейният приятел Петър се завръщат в „Грехът на Лилит” – своебразно продължение на трилъра „Ритуалът”, което обаче може да се чете и като самостоятелен роман. В него Радко Пенев изследва апокрифни текстове, свързани със Сътворението на света, първата жена на Адам, съдбата на Каин, падналите ангели, Ной и тайнствения Енох, а някои от героите и сюжетите са базирани на действително съществуващи личности, научни хипотези и апокрифни текстове. Ключът към спасението е в ръцете на една митична жена с божествена сила, чиято мрачна история сякаш е белязала цялата човешка история. Коя ли е тя?

„Костенурки до безкрая“ от Джон Грийн

Издава: „Егмонт“

Дата на публикуване: 18 ноември 2017 г.

Преводач: Юлия Чернева

За книгата: Шестнайсетгодишната Аза никога не би се вглъбила в тайните на избягалия милиардер Ръсел Пикет, но щом биват намесени награда от сто хиляди долара и безстрашната й най-добра приятелка Дейзи, жаждата за разкрития се пробужда… С дългоочакваното си завръщане Джон Грийн, обичаният и награждаван автор на „Вината в нашите звезди“, споделя с разбиваща и нетрепваща яснота историята на Аза в един роман за любовта и силата на дългогодишното приятелство.

„Париж, моя мечта“ от Кейт Бетс

Издава: „Слънце“

Дата на публикуване: 17 ноември 2017 г.

За книгата: Това е невероятната истинска история на американката Кейт Бетс, посветила кариерата си на модата. Редактор в списанията „Вог“, „Харпърс Базар“ и „Тайм“, тя е и автор на бестселъра. Веднага след колежа Кейт Бетс тръгва към мечтата си и се втурва да превземе Париж. След много премеждия и късмет, успява да навлезе в света на недостъпната, загадъчна и плашеща висша мода. Следват безброй познанства с модни асове, красиви модели, с легендите Карл Лагерфелд, Унгаро, Ив Сен Лоран, и с всички, които диктуват модата от самото й сърце – Париж. Разказът на Кейт е изпъстрен с истории за звездите на модата, интересни мисли на френски писатели, препратки към парижките художници и картините им, към филми, песни, музика…
И разбира се, както всички в Париж и Кейт намира любовта.

„Точно в полунощ“ от Лий Чайлд

Издава: „Обсидиан“

Дата на публикуване: 16 ноември 2017 г.

Адаптация на корицатаМилко Стоименов

За книгата: Докато обикаля безцелно из Средния запад, Джак Ричър слиза от автобуса да се поразтъпче в непознато градче. И остава там. Причината е един пръстен на витрината на заложна къща. Върху него е гравиран надпис „Уест Пойнт 2005”, както и инициалите С. Р. С. Той е много малък и несъмнено принадлежи на жена. Ричър, който също е завършил „Уест Пойнт”, знае, че никой не би се разделил доброволно със своя абсолвентски пръстен. Купува го, твърдо решен да разбере дали притежателката му е жива.

Докато търси мистериозната жена, Ричър попада на частен детектив, нает от близначката на С. Р. С. Тя не е чувала сестра си от две години. Двамата мъже тръгват по следата, която води на запад, към Уайоминг. Колкото повече напредват, толкова по-опасен става теренът. Оказва се, че пръстенът е малка брънка от тъмна верига.  Но единственото, което бившият военен полицай иска, е да открие жената. Ако тя е добре, той ще си тръгне. Ако ли не… е, тогава Ричър няма да се спре пред нищо.

„Принц Чарлс: страстите и парадоксите на един невероятен живот“ от Сали Бидъл Смит

Издава: „Еднорог“

Дата на публикуване: 14 ноември 2017 г.

За книгата: „Принц Чарлс: Страстите и парадоксите на един невероятен живот” ни запознава с живота на един мъж от плът и кръв и с всички негови амбиции, колебания и убеждения. Книгата започва със самотното му детство, проследява трудните му училищни години, ранните му влюбвания, интелектуалните му битки и предприемаческите му начинания и разказва подробно за трагичния му брак с Даяна, за дългогодишната му любов с Камила и отношенията му с със синовете му – принцовете Уилям и Хари, със снаха му, херцогинята на Кеймбридж, както и с неговите внуци.

Кой всъщност е принц Чарлс – самотното, тъжно малко момче, тийнейджърът, търсещ смисъла на живота, наслаждаващият се на привилегиите си аристократ… или може би човек, когото светът съвсем не познава? Как е понесъл болката от един нещастен брак, как е отглеждал осиротелите си синове, как след дълги перипетии на 60 години се жени за онази, която е обичал цял живот; борбите му в защита на природата и екологичното равновесие, за съхранение на културно-историческото наследство на човечеството; любов и ревност, интриги и изневери – страстите, тайните и трепетите на един необикновен живот са представени с разбиране и обективност в тази съвсем  човешка история.

„Дневникът“ от Майя Динева

Издава: „Лексикон“

Дата на публикуване: 14 ноември 2017 г.

За книгата: „Дневникът“ е роман за изпълнения с илюзии и конфликти, с очаквания за Голяма и единствена любов живот на главната героиня, която съществува в момента разпъната между минало и настояще.
Затворила се в себе си след смъртта на съпругата си – именит професор, тя се отчуждава от настоящето, обсебена от мистичната поява в лаптопа й на дневник, изпълнен с наивни откровения за терзанията и безумните надежди на младостта. Единствената любов я има и все някога ще се сбъдне.
Повествованието е интересно и напрегнато не само със събитийно богатия сюжет, но и с дълбокия си психологизъм и емоционална съпричастност на авторката към съдбата на главната героиня и нейния пропилян в преследване на една стара илюзия живот. Много силен роман.

„Колекционер на любовни изречения“ от Александър Секулов

Издава: „Хермес“

Дата на публикуване: 16 ноември 2017 г.

За книгата: Бивша циркова актриса плаща с остатъка от дните си, за да издири колекция от истории за мъжа, с когото е била 2 дни, 17 часа, 43 минути и няколко неизмерими секунди. Прекосява пустини, плава сред ледове, губи се изнеизследвани земи, но събира всички двайсет и осем истории за високия прегърбен вълшебник с оранжева риза и щастливо-отчаян поглед. Намира ги записани върху ябълкова кора, пламтяща хартия, глинени делви, пчелен восък и сребро… И ги чете неизменно с ментово листо под езика.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.