fb
@-книгиНовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 2 октомври

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Еликсир за потентност“ от Карин Брюнк Холмквист

Издава: „Ентусиаст“
Дата на публикуване: 26 септември 2022 г.
Превод: Анюта Качева
Редакция: Петя К. Димитрова
Дизайн на корицата: Яна Аргиропулос

За книгата: Сестрите Тилда и Елида наближават осемдесетте си години, но като стари моми все още живеят заедно в родния си дом в малко шведско селце. Битието им е спокойно и комфортно, но в къщата им няма никакви модерни удобства – тоалетната им е в двора, а водата, която ползват, се вади от кладенеца. Всичко се променя, когато до тях се нанася новият съсед Алвар Клеменс. Двете започват да си купуват нови рокли и напълно забравят, че брат им би предпочел да ги прати в старчески дом, за да превърне семейната къща в лятна вила. Поблазнени от красивата вътрешна тоалетна на Алвар, решават и те да си направят. Откъде обаче биха могли да намерят пари за ремонта? Сестрите бързо измислят брилянтна, макар и много смела, бизнес идея и създават еликсир за потентност, който продават по пощата.

„Как да се подготвим за перименопаузата и менопаузата“ от д-р Луиз Нюзън

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 27 септември 2022 г.
Превод: Евелина Андонова                                                           
Редакция:
Даниела Атанасова
Дизайн на корицата: Георги Станков                                                                

За книгата: Водещ специалист по въпросите на перименопаузата и менопаузата, д-р Луиз Нюзън има за своя мисия да предостави на дамите необходимите знания и инструменти, с които да преминат през този период на промени възможно най-безпроблемно. Като се позовава на последните научни изследвания и личната си практика, авторката дава доказано работещи съвети и ценни насоки за: най-често срещаните симптоми, предшестващи и съпътстващи менопаузата; прилагане на хормонозаместителна терапия и други варианти на лечение; съставяне на оптимален режим на хранене, физическа активност и пълноценен сън; постигане на емоционално и психическо равновесие по време на менопауза; специфични случаи като ранна менопауза и др. п.
Независимо че вече сте в менопауза и изпитвате неприятни симптоми или просто искате да се подготвите за перименопаузата, никога не е твърде късно – нито прекалено рано – да започнете да се образовате по тези въпроси.

„Императрицата” от Джиджи Грифис

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване:
29 септември 2022 г.
Отговорен редактор: Милена Ташева
Преводач: Мариана Христова
Редактор и коректор:
Велислава Вълканова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Годината е 1853-та и принцеса Елизабет „Сиси“ Баварска е категорична – или ще дочака онази завладяваща любов, за която пишат поетите, или няма да се влюбва изобщо. Докато сестра ѝ Хелена се вслушва в съветите на майка им и с нетърпение се готви да се омъжи за австрийския император Франц Йосиф, Сиси няма намерение да се подчини на подобно послушно съществуване. Младата жена знае, че животът може да предложи много повече от церемонии и корсети, но не ѝ е разрешено да го изпита от първа ръка.
Вдъхновен от едноименния сериал на Netflix, „Императрицата“ е завладяващ, ярък и изненадващо модерен разказ за намирането на любовта и собствения глас.

„Супергерои“ от Паоло Дженовезе

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 29 септември 2022 г.
Превод: Мария Добрева
Дизайн на корицата:
Живко Петров

За книгата: „Супергерои“ е историята на Анна и Марко, които се влюбват един в друг и се борят за любовта си, преминавайки през премеждия и раздели, през щастливи и безрадостни моменти. Анна е художник, автор на комикси, свободен дух и враг на условностите. Марко е професор по физика, убеден, че всичко си има своето научно обяснение и склонен да облича във формули дори човешките чувства. „Супергерои“ е поредицата комикси, създадени от Анна и пожънали успех сред любителите на жанра. И роман, който ни кара да си зададем един прост, но дълбок въпрос: необходимо ли е да притежаваш суперсили, за да създадеш семейство, което да устои на времето?
С тази литературна дисекция на двойката Паоло Дженовезе ни разказва една красива любовна история с елементи на трагикомизъм, пресъздадена кинематографично от талантливите Жасмин Тринка и Алесандро Борги.

„Изгубеният континент“ от Чарлз Кътклиф Хайн

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 29 септември 2022 г.
Превод: Гергана Ранчева
Отговорен редактор: Иван Атанасов         

За книгата: На върха на своята мощ и слава, Атлантида няма равна на себе си. Тя е създала обширни колонии в Египет и Централна Америка, а могъщата ѝ флота патрулира из моретата. Жреците на царството насочват стихийните сили на вселената и могъщ монарх управлява от изумително красив град от дворци, пирамиди и блестящи храмове, струпани около свещена планина.
Могъщата Атлантида обаче започва да запада. Хората ѝ стават слаби и покварени, а много от тях живеят в мизерия. Бунтът е във въздуха и пророчествата за гибел отекват.
Когато се завръща след дългогодишно отсъствие в родната си земя, благородният жрец воин Девкалион е ужасèн от очевидния ѝ упадък, причинен от царуването на новата императрица. И разбира, че ако иска да спаси народа си, ще трябва да се изправи срещу нея в титаничен сблъсък, който скоро ще разтърси цялата цивилизация.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta22q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.