fb
@-книгиНовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 2 юни 2024

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

“Сияйно проклятие” от Елизабет Лим

Издава: Noble Star Books
Дата на публикуване: 24 май 2024 г.
Превод: Милена Иванова
Редакция: Станислава Първанова
Дизайн на корицата: Кели Чонг

За книгата: Предисторията на „Шест алени жерава“. “Сияйно проклятие” е историята на две сестри – едната чудовище, другата – сияйна красавица. Чанари не е родена чудовище, но когато баща ѝ се опитва да я принесе в жертва на демона вещица, тя се променя завинаги. Прокълната със змийско лице, Чани е пълна противоположност на сестра си – Ванна, Златната. Сияйна красавица от бебе, тя блести със светлината на самото слънце. Двете сестри трябва да се борят, за да оцелеят и да се спасят една друга. Но една от сестрите трябва да падне, за да се издигне другата…

„Моите сънища“ от Ефи Лада

Издава: „Дъбови листа“
Дата на публикуване: 24 май 2024 г.
Превод: Бела Чолакова
Редакция: Ана Пипева
Художник на корицата: Ефи Лада
Адаптация на корица и предпечат: Фиделия Косева

За книгата: Всяка нощ сънищата ме отнасят в прегръдките си. Отвеждат ме на приключения и ми разкриват чудни светове. Но един от тях винаги се завръща и повтаря. Той ме води към самата мен.Поетична книга за сънищата, събуждането и… смелостта да бъдеш себе си. За всички (над 6-годишни), които понякога сънуват и наяве… Това е книга – Чувство, близка до сърцето, реална и неповторима в своята нереалност. Съчетавайки традиционното звучене на хартията и романтичното шумолене на пауса, Ефи Лада пресъздава с различни изразни средства хармонията между два свята. „Моите сънища“ е една от най-добрите книги, избрана от Amazon USA – април, 2023 г.

„Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ от Нора Кунас

Издава: „Ентусиаст“
Дата на публикуване: 27 май 2024 г.
Превод: Росица Цветанова
Редактор: Симона Христова
Илюстрации: Тему Юхани
Адаптация: Яна Аргиропулос

За книгата: Посещението на Лили и Мико при неприятния чичо Джим се превръща в най-вълнуващото им приключение, когато се запознават с чудатата съседка Вилма Хахова. Тя и нейните приятели, говорещият петел Педро и бившият пират Торстен Дървения крак, усилено се подготвят за конкурса за аранжиране на цветя. Всичко върви по план до момента, в който скритите в мазето ѝ миниатюрни пирати оживяват и започват да вилнеят из града. Какви ли неприятности ще забъркат? „Вилма Хахова и миниатюрните пирати“ има всичко необходимо, за да ви завладее: пленяващ сюжет, хумор, лекота на текста, забавни приключения и прекрасни черно-бели илюстрации.

„Нощен ферибот за Танжер“ от Кевин Бари

Издава: ICU
Дата на публикуване: 27 май 2024 г.
Превод: Елка Виденова
Редактор: Невена Дишлиева-Кръстева
Коректор: Ива Колева
Дизайн на корица: Стоян Атанасов/Kontur Creative

За книгата: „Нощен ферибот за Танжер” е история за взетите решения и техните последици, изтъкана от меланхолична красота и дълбок лиризъм, поръсена с парливо остроумие. Героите на Бари – винаги комплексни, този път са двама прехвърлили младостта гангстери. На пристанището в Алхесирас – чистилище за изтерзани души, портал към смирението, Морис Хърн и Чарлз Редмънд размишляват над годините, които са оставили зад себе си и трагикомичните последствия от своите решения. Те чакат младостта – в лицето на Дили – дъщерята на Морис, а Кевин Бари отказва да бъде търпелив към читателя и незабавно настоява да се потопим в света на “Нощен ферибот за Танжер”. Със своите неспокойни кратки абзаци, с немаркирана пряка реч и трескав ирландски ритъм, Бари ни води от Мароко до Барселона, от Кадис до Корк, но най-вече дълбоко в човешката душа, където се събират всички пътища, осеяни с любов, насилие, предателства и изгнаничество.

„Всичко е тук, за да ти помогне“ от Мат Кан

Издава: “AMG Publishing”
Дата на публикуване: 29 май 2024 г.
Преводач: Кремена Христова
Редактор: Вера Балабанова
Коректор: Теодора Къцова
Дизайн на корицата: Румяна Панджарова

За книгата: Мат Кан предлага ново вълнуващо пътуване в света на духовното. Във „Всичко е тук, за да ти помогне“ авторът представя обширна гледна точка за взаимодействието между вътрешния свят и външната реалност, като обръща внимание на различни аспекти на енергията, съдбата и духовното развитие. Животът е като училище, където всичко, което се случва, има смисъл и цел – то насочва към истинска самореализация и духовно пробуждане.

Книгата представя подход за надскачането на егото и докосването на душата като източник на мъдрост и истинско щастие. Мат Кан предлага духовни практики и лечебни методи, с които ще успеете да разберете себе си по-добре, да се освободите от ограничаващите убеждения и да постигнете вътрешен мир и хармония.

Със своето вдъхновяващо послание и необикновен стил „Всичко е тук, за да ти помогне“ е незаменим спътник за всеки, който търси пътя към по-светъл и по-осъзнат начин на живот, освободен от илюзии и съпътстващ го към духовна промяна.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги от Ozone.bg, като някои от тях ще намерите с отстъпка.