fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 21 октомври 2018 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Глиненият цар“ от Добромир Байчев

Издава: Конкурс „Развитие“
Дата на публикуване: 17 октомври 2018 г.
Редакция: Елка Димитрова
Дизайн на корицата: Калина Сертева

За книгата : Силен, плътен, увличащ текст, „Глиненият цар“ ни хвърля в едно от най-кошмарните български места – лагера „Белене“. И по съвсем неочакван начин ни извежда оттам – отвъд ужасите и оскотяването – по ирационалната нишка, която спасява човека – въпреки невъзможния бит, убийствената лична съдба и пагубната хватка на системата. Роман, спечелил Голямата награда на юбилейния 10-и конкурс „Развитие“.

„Творческо писане за мечтатели“ от Росела Калабро

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 18 октомври 2018 г.
Превод: Велимира Костова-Върлакова
Редакция: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Всеки четвъртък в уютната „Кафе-книжарница на мечтите“ собственичката Петра организира курс по творческо писане. Петима души – всеки със своята необикновена житейска история, постепенно се сближават. Заедно с ексцентричния и обаятелен учител Дилън те се впускат във вълшебния свят на книгите, за да открият магията на литературата, вкуса на мечтите, но и да се изправят пред страховете и грешките си.

 

 

 „Книга на истините“ („Зона 51“) от Робърт Дохърти

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 5октомври 2018 г.
Превод: Владимир Германов
Редакция: Иван Тотоманов
Дизайн на корицата: Студио „Мегахром“

За книгата:  Малко истина може да се окаже нещо опасно. Много може да убие всички! Когато изпуснат от контрол серум на истината, таен военен заговор и ядреното куфарче, с което президентът може да изстреля ядрените ракети на страната, се съберат на едно място, Нощните ловци трябва да тръгнат на поредната смъртоносна задача. Заедно с Избата – полицията на секретния свят – екипът може да се окаже последна надежда на всички. Президентът е заразен със серума на истината и е извън контрол, а главната мисия на Нощните ловци е да намерят скритите от група заговорници ядрени ракети. Един непокорен генерал е решил да вземе нещата в свои ръце и е овладял оперативния център под Белия дом – и всеки момент на земята може да се разрази същински ад.

 

„Най-богатият човек на света“ от Рафаел Видак

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 16 октомври 2018 г.
Превод: Олга Христова
Редакция: Деметра Димитрова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Рано или късно всички чувстваме неудържим импулс да придадем смисъл на живота си, да достигнем истинското богатство, да открием онова,
за което сме готови на всичко. Николас е безработен, жена му го е напуснала и той изживява сериозна личностна криза. Докато един ден не получава най-необикновеното предложение, което някой някога му е правил – да работи за влиятелния холдинг на Даниъл Уийлок, един от най-богатите хора на света. Преди това обаче трябва да премине необичайна подготовка заедно с ексцентричния и харизматичен милиардер. По време на едно неочаквано пътешествие, което никога няма да забрави, Николас ще заздрави тялото и духа си и ще осъзнае истинския потенциал на своя ум. Всичко ще се промени завинаги.

„Код червено: Ботокс в ума“ от Юлияна Дончева

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 20 октомври 2018 г.
Редакция: Радка Бояджиева
Художник на корицата: Калина Мариянова

За книгата: Красотата ще спаси света, но как да спасим красотата? След успеха на първата си книга Юлияна Дончева споделя опита си с продуктите и методите за разкрасяване. Авторката повдига завесата около шокиращите тайни на козметичната индустрия и насочва вниманието на читателите към непознатите съставки върху етикетите на любимите ни продукти. Изданието е ценен помощник за всеки, който иска да се предпази от вредните химични компоненти и да съхрани здравето и красотата си.

 

„Малки пожари навсякъде“ от Селест Инг

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 17 октомври 2018 г.
Превод: Стоянка Сербезова-Леви
Редакция: Милена Братованова
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: В „Малки пожари навсякъде“ ще се пренесете в Шейкър Хайтс – идилично предградие на голям град в Америка, в което всички живеят съвършени и несъмнено много щастливи животи. Олицетворение на тази сбъдната американска мечта е Елена Ричардсън, майка, уважаван член на обществото, бизнесдама. Всичко това се променя когато в града пристига енигматичната Мия Уортън – художник и самотна майка. Заедно с дъщеря си, тийнейджърката Пърл, Мия заживява под наем в апартамента на семейство Ричардсън. Скоро Мия и Пърл се превръщат в нещо повече от наематели; те стават неизменна част от живота на Ричардсън. Но Мия носи със себе си останките от тайнствено минало, а също и пълно пренебрежение към статуквото.

„Любовни престрелки“ от Джули Джеймс

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 16 октомври 2018 г.
Превод: Боряна Даракчиева
Редакция: Любка Йосифова
Дизайн на корицата: Кремена Петрова

За книгата: Камерън е силна, упорита и престъпно секси. Джак е непреклонен, завладяващ и изключително привлекателен агент. Той я мрази заради почти провалената си кариера, а тя не може да му прости, че преди години я е обвинил в корупция. От всички хотелски стаи в Чикаго, посещавани от неверни на брачната клетва политици, помощник-прокурор Камерън Линд си е избрала точно тази, в съседство на която една страстна любовна нощ завършва със смърт. Тя се оказва единственият свидетел на убийството. От всички агенти на ФБР в Илинойс, точно специален агент Джак Пелъс е назначен да разследва скандалното убийство. Същият Джак Пелъс, който все още обвинява Камерън за това, че почти е провалила кариерата му преди три години.

„Коледна песен“ по Чарлс Дикенс, преразказано от Христина Йотова

Издава: „Софтпрес
Дата на публикуване: 19 октомври 2018г.
Редакция: Кристина Димитрова
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата: Коледният дух разпръсква своята магия и прави хората добри и милостиви. Никой не остава равнодушен, както ще научи безсърдечният Скрудж в навечерието на самия празник.

„София и хвърчащото креватче“ от Момчил Коритаров

Издава: „Локус“
Дата на публикуване: 15 октомври 2018г.
Илюстратор: Мартин Петров
Композитор: Милен Апостолов
Аудиокнига с гласовете на Ненчо Балабанов и Албена Павлова

За книгата:„София и хвърчащото креватче“ е за малките деца, гладни за приключения, и за порасналите, жадуващи вълнуващо пътешествие към детството, но най-вече за хората с големи мечти! Каним ви да се присъедините към Софѝя и нейната впечатляваща и изпълнена с пъстроцветни емоции обиколка на света.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.