fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 22 септември 2018 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Просто Спас“ от Стен Дамянов

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 17 септември 2018 г.
Редакция: Христо Блажев
Дизайн на корицата: Стен Дамянов

За книгата: В първото книжно издание на „Просто Спас“ Спас отдавна е оставил зад себе си хубавите детски времена на невинни игри и забавления. Един ден обаче миналото го вика при себе си – стар приятел има нужда от помощ. За беда точно този приятел е твърдо уверен, че има на своя страна Бог, Националната лотария и четирилистните детелини. Все неща, които могат да вбесят Спас до крайност. А на всичкото отгоре му предстои да преживее кошмарна нощ, в която животът му постоянно ще виси на косъм. Спас ще има нужда от всяка възможна помощ. Дори да не вярва в нищо. Защото страшни неща могат да се случат в гората.

 „Къде е президентът?“ от Бил Клинтън и Джеймс Патерсън

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 22 септември 2018 г.
Превод: Евелина Пенева
Редакция: Петя Петкова
Адаптация на корицата: Калина Мариянова

За книгата: Президентът изчезва. Светът е в шок. Но причината за неговото изчезване е по-лоша от всичко, което някой би могъл да си представи… Подробности, които само един президент би могъл да знае. Напрежението, което само Джеймс Патерсън би могъл да създаде. Къде е президентът? Най-завладяващият и изненадващ политически трилър от години!

 „Забравена истина“ от К. А. Тъкър

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 18 септември 2018 г.
Превод: Диана Кутева
Редакция: Преслава Колева
Дизайн на корицата: Милена Ковачева

За книгата: Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея. Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото ѝ – единствената нишка към миналото ѝ. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джини не позволява кракът му да стъпи в имота ѝ? И защо Уотър има чувството, че го познава?

За тази книга вече имаме и ревю, което можете да видите ТУК :)

 

„Законът“ от Владимир Зарев

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 18 септември 2018 г.
Редакция: Стойо Вартоломеев
Дизайн на корицата: Георги Станков

За книгата: Законът е последна част от романовата трилогия на Владимир Зарев, с която завършва епичната семейна сага на Вълчевия род. Действието в Законът обхваща времето от „перестройката“ до наши дни. Изпълнен с ярки характери и помитащи любови, с повличащи събития и пределни човешки изпитания, този роман пресъздава сложната, многозначна и противоречива истина за прехода в България. Разказва за свободата и безмерната власт, която носят големите пари. Макар и сюжетно свързан със събития от по-далечното и по-близкото минало на Вълчевия род, разказани в Битието и Изходът, романът Законът може да се чете като самостоятелна книга. Трилогията е преведена на немски език и вече има две издания в Австрия и Германия.

„Люляковите момичета“ от Марта Хол Кели

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 17 септември 2018 г.
Превод: Галина Величкова
Редакция: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Марта Хол Кели използва литературата, за да разкаже истинските истории на три жени. Керълайн Феридей и Херта Оберхойзер са реални исторически личности, а Каша Кузмерик е героиня, вдъхновена от историята на Нина Иванска – една от жените, върху които нацистите правят медицински експерименти в Равенсбрюк и наричат „зайци”. Благодарение на „Люляковите момичета“ жертвите на този концентрационен лагер и на нацисткия режим се доближават до нас и се превръщат от статистика в болка.

 

„Мълчанието на вдовицата“ от Сидни Шелдън и Тили Багшоу

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 17 септември 2018 г.
Превод: Цветана Генчева
Редактор: Мария Василева
Дизайн на корицата: „Мегахром“

За книгата: Врагове и приятели са едно и също… Ел Ей е потресен от жестоки убийства. Психоложката Ники Робъртс е единствената връзка между жертвите – пациентите ѝ са в центъра на сложна паяжина. Когато някой се опитва да отнеме живота й, тя разбира, че нищо не е случайно. Пред Ники хората се разкриват и говорят за тайните си, но ключът към загадката, в която е попаднала, ѝ убягва. Разследващите детективи не напредват.Тогава Ники наема частния детектив Дерек Уилямс, който не се страхува да бръкне в гнездото на осите… В този град на предателства и убийства, в който врагове и приятели се оказват едно и също, Ники трябва сама да намери начин да избяга…

„Поетът” от Мартин Райнер

Издава: „Изида“
Дата на публикуване: 17 септември 2018 г.
Превод: Красимир Проданов
Редакция: Светлана Янчева
Дизайн на корицата: Стефан Пламенов

За книгата: МИСЛЕХА ГО ЗА ЛУД, А ТОЙ БЕШЕ ПРОСТО ГЕНИАЛЕН. През 1948 г. млад мъж на име Иван Блатни взема решението на живота си – да
избяга във Великобритания. А в родната си Чехия е повече от обичан – уважаван от литературната критика и обожаван от жените. Действителната история на този реален човек е повече от удивителна. Признат за едно от най-големите дарования на чешката литература, Блатни потъва сякаш в неизвестното. И е смятан в продължение на няколко десетилетия просто за мъртъв. Докато един ден не възкръсва за света благодарение на срещата си с една обикновена британска медицинска сестра. Романът „Поетът“ пресъздава живота на Иван Блатни. Следва го по уличките на Бърно, открива го и на най-неочакваното място във Великобритания – психиатричните клиники, където той търси убежище… За да създаде свят, по-красив от реалния – в стихове.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.