fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 26 юни 2022

10 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„По кръвна линия“ от Шари Лапена

Издава: „Прозорец“
Дата на публикуване: 20 юни 2022 г.
Превод: Цветелина Лакова
Редакция: Любослава Русева
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: Брекън Хил в щата Ню Йорк е скъпо място за живеене. Трябва да си много богат, за да имаш къща там. Каквито са Фред и Шийла Мъртън. Само дето всичките им пари не могат да ги защитят от убийство в нощта след великденска вечеря с трите им пораснали деца. Но дали децата са искрено съсипани от тази новина? Кетрин, Дан и Джейна ще наследят милиони след смъртта на родителите си. Освен това те никога не са били щастливо семейство заради вечно недоволния баща и пренебрегващата ги майка. Последната им вечеря заедно също е минала ужасно. Дали тогава е бил някой от тримата, а бившата гледачка е решила да го прикрива? Или в онази нощ се е промъкнал външен човек с най-лоши намерения? Трябва да е било така. В края на краищата, ако някой от братята и сестрите ви беше психопат, щяхте да знаете.

„Мениджърът“ от Кристен Калихан

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 20 юни 2022 г.
Превод: Красимира Арабаджиева
Редакция: Велислава Вълканова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Какъв късмет – преместиха ме в първа класа на полета ми до Лондон! Мислех, че съм ударила джакпота… докато ТОЙ не седна до мен. Гейбриъл Скот. Греховно красив, но леденостуден. Нищо и никой не може да пробие стените му.
Скот е легенда, мениджър на една от най-известните рок банди в света, супер секси… и арогантен задник, който ме гледа отвисоко! Реших да се позабавлявам като го провокирам по време на дългия полет. Но не очаквах да се почувствам толкова привлечена… А сега вече го искам безумно! Най-голямата изненада? Той също ме иска. Но по начин, по който не съм си и представяла… Ако приема предложението му, рискувам да се влюбя в единствения мъж, когото не мога да контролирам. Но се изкушавам да кажа „Да“… Защото мъжът, който се крие под тези строги костюми и сурова фасада, може да е най-доброто нещо, което някога ми се е случвало. А аз може би съм единствената, която има шанс да разтопи сърцето му…

„Мишена: Алекс Крос“ от Джеймс Патерсън

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 21 юни 2022 г.
Превод: Стоянка Сербезова – Леви
Редакция: Деметра Димитрова
Дизайн на корицата: Георги Станков 

За книгата: Президентът на САЩ е починал неочаквано и хиляди опечалени наблюдават процесията по улиците на Вашингтон. Снайперист нанася съкрушителен удар в сърцето на столицата – виден сенатор е убит пред дома му. На съпругата на Алекс Крос, наскоро повишена в началник на детективите във вашингтонската полиция, е поставен ултиматум – да разреши случая бързо, за да докаже, че заслужава поста си. Алекс предчувства, че убийството е само началото на много по-мащабен план. Твърде скоро този страх се сбъдва. Ужасяваща поредица от събития хвърля правителството и цялата страна в хаос. Залогът никога не е бил по-висок за Алекс Крос. Смелостта и лоялността му са поставени на изпитание в най-важния случай в живота му.

„Жената със синята звезда“ от Пам Дженоф

Издава: „СофтПРЕС“
Дата на публикуване: 21.06.2022 г.
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата:
Сади Голт живее с родителите си в Краков по време на Втората световна война. Когато нацистите „прочистват“ улиците на гетото, Сади и бременната ѝ майка успяват да избягат в подземните тунели на града. Ела Степанек е от заможно семейство и живее относително спокойно, защото доведената ѝ майка е в добри отношения с немските окупатори. Един ден тя забелязва движение през решетката на уличната шахта до пазара. А когато любопитството ѝ я провокира да се доближи, Ела открива, че в подземните тунели се крие момиче. Ела започва да помага на Сади, но с напредването на войната, животът и на двете ще бъде подложен на изпитание.
Вдъхновен от истински истории, „Жената със синята звезда“ е незабравим символ на приятелството и несломимата човешка воля за живот.

„Азбука с животни професионалисти“ от Мария Донева

Издава: „Жанет 45“
Дата на публикуване: 21 юни 2022 г.
Редакция: Манол Пейков
Дизайн на корицата:
Елица Сърбинова

За книгата: Азбука с животни професионалисти е втората съвместна книга, издадена от изд. Жанет 45 със стихотворения на Мария Донева, написани по веселите илюстрации на Елица Сърбинова. А Б В … е малка книжка за буквите с картинки и римки за деца, техните родители, баби и дядовци.

„Мисли и забогатявай“ (Оригиналната версия) от Наполеон Хил

Издава: AMG Publishing
Дата на публикуване: 22 юни 2022 г.
Превод: Весела Ангелова
Консултант: Виктория Лазарова
Редакция: Даниел Пенев
Дизайн на корицата: AMG Publishing

За книгата: Още след издаването си през 1937 г. „Мисли и забогатявай“ се превръща в една от най-великите книги в света. Днес трудът на Наполеон Хил се оценява като класика в областта на личностното израстване и самоусъвършенстване, с милиони продадени екземпляри. Книгата се е превърнала в символ на забогатяването – обогатяването на живота по всички начини, които са от значение, не само във финансов и материален план.
Идеите в основата на „Мисли и забогатявай“ са изворът, който дава началото на движенията за личностно развитие. Всички книги, речи, семинари и др., свързани със самоусъвършенстването, създадени след първото публикуване на книгата на Хил, преоткриват или опаковат по друг начин идеите ѝ.

„Спаринг партньори“ от Джон Гришам

Издава: „Обсидиан“
Дата на публикуване
: 23 юни 2022 г.
Превод: Надежда Розова
Редакция: Димитрина Кондева
Дизайн на корицата: Will Staehle

За книгата: „Спаринг партньори“ е първият сборник с новели на Джон Гришам – три брилянтни истории, в центъра на които отново е законът. „Завръщане“ ни отвежда в окръг Форд, за да се срещнем отново с адвокат Джейк Бриганс. „Ягодова луна“ е драматичен разказ за младеж, осъден на смърт за убийство, което не е извършил. В последния час от живота си Коуди има едно-единствено желание. „Спаринг партньори“ е трагикомична история за двама адвокати, които наследяват правната кантора на баща си, когато той влиза в затвора.

„Беларион щастливеца“ от Рафаел Сабатини

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 23 юни 2022 г.
Отговорен редактор: Иван Атанасов
Превод: Огняна Иванова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова     

За книгата: Беларион, сирак без титла и богатство, израства в манастир и по всичко изглежда, че го очаква кариера на духовник. Младият мъж обаче избира друга съдба за себе си – съдбата на политик и командир, чието име остава вписано със златни букви в историята на ренесансова Италия.
Вълнуващ разказ за любов, война и приключения през бурния XV век, когато една прошепната дума е можела да означава живот или смърт, а човечността и достойнството са били потъпквани заради кроежите на амбициозни мъже.

„Библиотекарката от Сен Мало” от Марио Ескобар

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване:
24 юни 2022 г.
Отговорен редактор: Христо Блажев
Превод: Елена Хаджистоянова-Младенова
Редактор и коректор: Ганка Филиповска
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: Авторът на бестселъра „Приспивна песен в Аушвиц“ Марио Ескобар се завръща у нас с „Библиотекарката от Сен Мало“ – още една завладяваща история за саможертва в името на любовта и книгите сред ужасите на войната.
Жослен и Антоан се запознават в книжарница – красивата им любов, започнала сред книгите, обаче е засенчена от неумолимо наближаващата нова война. Скоро след като се женят, Антоан е изпратен на фронта срещу немските нашественици, а Жослен остава в китното градче Сен Мало, за да защити толкова любимата си библиотека.
Под обсрела на бомбите красивото крайбрежно градче е осъдено на разруха, сред която и хората, и книгите сякаш са обречени…Но докато има кой да го защитава, Сен Мало винаги ще е свободен

„Фрагментът, фрагментарно 2020“ от Пламен Антов

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване: 24 юни 2022 г.
Редакция: Мартин Христов
Дизайн на корицата: Омана Кацарска

За книгата: Идеята на книгата е да се представи по специфичен, стереоскопичен начин – едновременно във вид на теория и на практическа реализация – същността на един неясен, изплъзващ се от строги определения жанр и тип изказ (наричан тук и „дискурс”), а именно фрагментът.

„Заветът на Хоторн“ от Дженифър Лин Барнс

Издава: „Издателство Егмонт“
Дата на публикуване: 26 юни 2022 г.
Преводач: Ирина Денева-Слав
Редакция: Радка Бояджиева
Коректор: Павлина Върбанова
Дизайн на корицата: ©2015 Katt Phatt Studio

За книгата: За една нощ Ейвъри Грамс се превръща от бездомница, живееща в колата си, в наследница на империя за милиарди. И, защитена зад привидно сигурните стени на семейното имение, в чийто коридори са се стаили загадки, опасности и семейни тайни, Ейвъри е по следите на единствения човек, който би могъл да отговори на всичките ѝ въпроси. Включително и защо ексцентричният милиардер Тобайъс Хоторн е завещал на нея – напълно непозната – цялото си богатство, вместо да го остави на дъщерите и внуците си.
Ейвъри има ДНК тест, който потвърждава, че тя не е Хоторн, но загадъчни улики сочат към много по-дълбока връзка със семейството. Но докато разкрива загадка след загадка, става ясно, че нищо не е такова, каквото изглежда. Грейсън и Джеймсън Хоторн – двамата харизматични и тайнствени внуци на Тобайъс – продължават да я дърпат в различни посоки и става все по-трудно да отличи съюзниците от враговете си. А последните няма да се спрат пред нищо, докато не видят Ейвъри извън играта.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta22q2 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.