fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 29 август 2021

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Невидимият гигант“ от Брам Стокър

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 23 август 2021 г.
Превод: Стефан Георгиев
Редакция: Иван Атанасов
Дизайн на корицата: Деница Трифонова
Подбор и съставителство: Иван Атанасов

За книгата: Настоящият сборник включва избрани разкази и новели, които излизат за пръв път на български език. Те са предимно страшни и мрачни, защото разглеждат теми, характерни и за „Дракула“, но са разнообразни като сюжет и стил, а част от тях дори не са хорър, макар да съдържат типични за жанра елементи.Сред избраните творби има и заглавия, които не фигурират в трите „официални“ сборника на Стокър, а са издавани само в периодичния печат. Такъв е например „Бебето пасажер“ – един от най-популярните разкази на ирландеца, – който е препечатван в десетки вестници и списания, но днес е колекционерска рядкост.

„Сблъсък на звезди“ от Сюзън Елизабет Филипс

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 23 август 2021 г.  
Превод: Боряна Даракчиева
Редакция: Преслава Колева
Дизайн на корицата: Кремена Петрова 

За книгата: Тадеус Оуенс, куотърбек в „Чикаго Старс“, е отборен играч, талантлив треньор, от време на време модел на бельо и човек с нисък праг на толерантност към примадони. Оливия Шор е световноизвестна оперна звезда със стремеж към перфекционизъм. Тя изпитва моментална неприязън към егоистичния спортист, с когото е принудена да прекара един месец, обикаляйки страната, за да рекламират луксозна марка часовници. Но съвсем изненадващо темпераментното сопрано и упоритият куотърбек откриват повече общи черти, отколкото са предполагали. И двамата са отдадени на своите професии, и двамата се стремят към съвършенство и най-вече – и двамата не желаят сериозно обвързване. И макар и за кратко, Оливия и Тад се поддават на искрите, които прехвърчат помежду им. Но съдбата има други планове за тях. Докато трае пътуването им, те ще се изправят не само пред своите вътрешни страхове, но и пред заплашителни писма и опасни срещи. Защото някой е взел на прицел Оливия и прави всичко възможно да я изплаши, и дори повече. Дали това е дело на ревнив почитател, или е нещо далеч по-зловещо…?

„1001 нощи без секс“ от Наталия Краснова

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 24 август 2021 г.
Превод: Ива Николова
Редакция: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: Мира Минкова

За книгата: Тази книга няма да ви направи по-богати, по-слаби или по-умни. Тя ще ви покаже, че повечето проблеми, които ви терзаят, изобщо не са толкова сериозни, колкото изглеждат! Освен това с подобни грижи се сблъскват и много други хора всеки ден. А решение винаги има и Наталия Краснова е тук, за да ви насочи към него! Чрез историите на читателите си и личния си опит, Наталия ще ви покаже как да преминавате през трудностите с лекота и духовитост.

„Магазинчето за подаръци и усмивки“ от Мануела Инуса

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 24 август 2021 г.
Превод: Емилия Драганова
Редакция: Деметра Димитрова
Дизайн на корицата: Тодор Пунгеров (адаптация на корицата)

За книгата: В магазинчето на Орхид всеки може да намери най-подходящия подарък за любимия човек. А това, което собственичката предлага неизменно, е своята лъчезарна усмивка. Напоследък обаче радостта все по-често й убягва. Защото има един човек, който не желае да й се довери – приятелят й Патрик. Връзката им от известно време е в криза, а неговото мълчание и затвореност довеждат Орхид до отчаяние. Особено сега, когато в живота й се появява нов мъж и той е готов да направи всичко, за да бъде щастлива…

„Едно лято в Париж“ от Сара Морган

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 24 август 2021 г.
Превод: Клементина Бъчварова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Грейс винаги е три стъпки напред. А сега, когато предстои отбелязването на двайсет и петата годишнина от брака ѝ със съпруга ѝ Дейвид, тя е планирала всичко до последния детайл. Двамата ще прекарат цял летен месец в романтичния Париж – Париж, където тя е преживяла най-щастливите си години като момиче. Билетите са купени, паспортите са уредени – Грейс дори е уговорила шефа на Дейвид да го пусне за един месец, за да може да го изненада подобаващо. Няма търпение да му поднесе новината в специалната вечер, която ще празнуват в любимия си ресторант.

„В пукнатините на канона“ от Георги Господинов

Издава: „Жанет 45“
Дата на публикуване: 26 август 2021 г.
Редакция: Биляна Курташева
Корекция: Ива Колева
Художник на корицата: Иво Рафаилов
Визуално офрмление: Венета Атанасова

За книгата: Как един български аероплан влита в историята на футуризма… Как се срещат литература и ботаника в Яворовите „Теменуги“? Какъв е случаят с единственото футуристко списание у нас „Кресчендо“ и кога провинцията ражда авангард? Защо социализмът е труден за разказване? И още – за следобеда на една идеология, за някогашните лексикони и виновното дете на късния соц. За невидимата литературна антология, скрита в последните български банкноти. И за една възможна история на тъгата в българската литература. Книга за онова, което остава вън от кадъра, и за светлината, идваща от пукнатините на монументалното.

„Ловци на вещици“ от Макс Сеек

Издава: „Емас“
Дата на публикуване: 26 август 2021 г.
Превод: Максим Стоев
Редакция: Цвета Германова
Дизайн на корицата
: Живко Петров

За книгата: „Ловци на вещици“ е завладяваща история за серийни убийци – група окултисти копира ужасяващите престъпления, описани в световноизвестна книжна поредица, и разплитането на загадката ляга върху плещите на млада полицайка, криеща свои тайни… А колкото по-навътре в сенките на мистерията навлиза тя, толкова по-странен и злокобен изглежда случят. Сеек умело съчетава елементите на напрегнато разследване с високи залози с мрачните краски на вещерството и окултизма и резултатът е абсолютно приковаващ. „След като прочетат книгата, читателите ще очакват с вълнение какво още ще напише Сеек“, заявяват от „Пъблишърс Уикли“. И няма да чакат дълго – „Ловци на вещици“ е силното начало на цяла криминална поредица.

„Градът на статуите“ от Анна Гюрова

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване: 26 август 2021 г.
Редакция: Сибин Майналовски
Дизайн на корицата: Елица Карабашлиева

За книгата: „Градът на статуите“ започва леко – с приказки и легенди, неусетно нагазва сред непокорните течения на заплетени мистерии и екзотични приключения, и докато се усетите, се озовавате в дебрите на въздългите драматични и малко страшнички истории. Доминират жанровете магически реализъм и фентъзи.

„Пътят на осъзнатия мъж“ от Дейвид Дейда

Издава: AMG Publishing
Дата на публикуване: 26 август 2021 г.
Превод: Бистра Георгиева
Предговор: д-р Иван Владимиров – Нав
Редакция: Лилия Попова

За книгата: Каква е истинската ви цел в живота? Какво всъщност искат жените? Какво ви прави добър в леглото? Ако сте мъж, който чете това, несъмнено сте си задавали тези въпроси, но може да не сте имали голям късмет да намерите отговорите им. Досега. В книгата „Пътят на осъзнатия мъж“ Дейвид Дейда изследва най-важните въпроси в живота на мъжете – за кариерата и семейството, жените и интимността, любовта, духовността и взаимоотношенията, за да предложи практически наръчник за живота на един мъж – живот на почтеност, автентичност и свобода. Дейвид Дейда ви дава ясни съвети и практики на ума и тялото, които да ви помогнат да реализирате своя пълноценен живот незабавно и без компромиси. „Тази книга е наръчник за определен нов вид развиващ се мъж. Този мъж е безсрамно мъжествен – той е целеустремен, уверен и постоянен, живее живота, който е избрал, с дълбок интегритет и чувство за хумор. Освен това е чувствителен, спонтанен и духовно жив и отдава сърцето си, за да открие и да живее според личната си дълбока истина.“ – Дейвид Дейда

„Кралство на плът и огън“ от Дженифър Л. Арментраут

Издава: „Издателство Егмонт/Анишър“
Дата на публикуване: 28 август 2021 г.
Превод: Цветелина Тенекеджиева
Редакция: Радка Бояджиева
Корекция: Таня Симеонова
Илюстрация на корицата: Hang Le

За книгата: Дженифър Арментраут майсторски изгражда връзките между героите, убеждава ни в правотата на действията, кара ни да гледаме в определена посока, но само за да изтръгне килима изпод краката ни и да ни събори по гръб с шеметни обрати. – Любомира, „С книга в ръка“

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.