fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 3 февруари 2019 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Мортина и омразният братовчед“ от Барбара Кантини

Издава: „Кибеа“
Дата на публикуване: 28 януари 2019 г.
Превод: Вера Петрова
Редакция: Анета Мечева
Дизайн на корицата: Барбара Кантини

За книгата: Весела и сърдечна човешка история за момиченцето зомби Мортина, което си търси приятели. Защото леля Упокойна, голямата вила „Упадък“ с просторния двор и дори вярната хрътка-албинос Скръбен не могат да ги заменят. Ще харесате цялото странно семейство, а това е само началото, защото се задават още поне две книжки със забавните истории на дяволитата чаровница Мортина.

„Неочаквано вълшебство“ от Даниел Стийл

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 28 януари 2019 г.
Превод: Елена Чизмарова
Редактор: Елка Николова
Дизайн на корицата: Студио „Мегахром“

За книгата: Уинона Фармингтън мечтае да завърши колеж, да се премести в Ню Йорк и да направи кариера в издателския бизнес. Но се налага да напусне колежа и да се върне в родното си градче, за да се грижи за болната си майка. След години Уини, изпаднала в безизходица, смята, че мечтите са предназначени за другите. Утешава се с любимия си сериал – „Бийчъм Хол“, очарователна драма за разкошния живот в голямо имение. Когато е предадена от най-близките си хора, Уини взема първото импулсивно решение в живота си. Заминава за Англия, за да види замъка, където е сниман сериалът, и там нейният свят оживява. Това, което се случва, е истинска мечта. Уини се решава на най-смелата стъпка… Понякога в живота има неочаквани вълшебства!

„Методът на Ледения човек“, Вим Хоф и Кун Де Йонг

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 29 януари 2019 г.
Превод: Ангелин Мичев
Редакция: Даниела Атанасова
Дизайн на корицата: Георги Станков

За книгата: Съвременните хора водим заседнал начин на живот и прекарваме дълги часове в затворени помещения с климатични инсталации. Трудно понасяме критични температури и тежки натоварвания и ги избягваме. Един човек обаче изцяло преобръща представите ни за физическа издръжливост. Холандецът Вим Хоф – известен по цял свят като Ледения човек – държи над 20 световни рекорда за екстремни постижения. Сред невероятните му подвизи са най-дълъг престой в контейнер с лед, маратон по шорти зад Северния полярен кръг и в пустинята без прием на течности, катерене на връх Еверест по шорти. И нещо повече-изследванията доказват, че Вим Хоф притежава уникалното умение да контролира имунната и вегетативната си нервна система. Как е възможно това? В тази книга Ледения човек разкрива простия си, но ефективен метод, който се заключава в три основни компонента: студови тренировки, дихателни техники и отдаденост.

„Нещо като любов“ от Джули Джеймс

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 29 януари 2019 г.
Превод: Виолета Ненова
Редакция: Габриела Кожухарова
Дизайн на корицата: Кремена Петрова

За книгата: ФБР иска тя да им сътрудничи… Като дъщеря на милиардер и собственичка на най-добрия магазин за вино в града, Джордан Роудс е канена на най-изисканите партита в Чикаго. Но има едно конкретно събитие, до което агентите на ФБР искат да имат достъп: благотворителна дегустация за набиране на средства, организирана от известен ресторантьор, който освен всичко пере парите на мафията. В замяна на освобождаването на брат ѝ от затвора, Джордан се съгласява да отиде на партито с придружител, а кавалерът ѝ да е агент на ФБР. …А агент Маккол иска просто нея.

„Батман. Нощен хищник” от Мари Лу

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 31 януари 2019 г.
Превод: Богдан Русев
Редакция: Димитър Николов
Адаптация на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Младият и необуздан Брус е богат наследник след жестокото убийство на родителите му. Добре познатият му настойник и иконом Алфред не може да се справи с буйния нрав на току-що навършилия 18 години младеж, а папараци дебнат отвсякъде в очакване той да получи достъпа си до „УейнТех“ и технологии, за които човек може само да мечтае. Но да си най-богатият тийнейджър в света крие и други опасности. Организацията на Нощните хищници – банда, която елиминира един по един представителите на елита на Готъм – е по следите на момчето, а едно безразсъдно шофиране и намеса на полицията го хвърля в ръцете им – Брус е осъден на пробация в психиатричната болница „Аркам“ – брутално място, в което са затворени още по-брутални престъпници.

Издава: „Millenium Publishing“
Дата на публикуване: 29 януари 2019 г.
Дизайн на корицата:  Марта Радойнова

За книгата: В книгата са поместените 81 от най-добрите рецепти на легендарната пророчица срещу най-коварните заболявания, чрез които може да преборите или да подобрите състоянието си при алергии, артрит, атеросклероза, безсъние, болки от всякакъв характер, бронхити, високо кръвно налягане, възпалителни процеси, косопад, грип, ревматизъм, пневмония, депресия, изгаряния и др. В полезния целебник ще откриете и изпитаните рецепти чрез природолечения – медолечение, водолечения, глинолечение, ароматерапия, компреси, билколечение, с които известната гадателка е укрепвала тялото и духа на потърсилите я за помощ. Същото така в безценното четиво са събрани и най-полезни съвети за благополучно оздравяване, духовно щастие, привличане на богатство и късмет. Сборникът представя минали и бъдещи предсказанията на гадателката за България и света.

„Прозорецът“ от Йордан Лозанов

Издава: „Лексикон“
Дата на публикуване: 29 януари 2019 г.
Дизайн на корицата: Любомир Славков

За книгата: ‌Прозорецът, който отваря за читателя Йордан Лозанов, разкрива гледки, които не един и двама мастити автори предпочитат да не виждат. Но ако искаме да видим живота такъв, какъвто е, трябва да дръпнем завесите и да погледнем в посоката, която ни сочи този роден талант. Гледайте напред смело. И гледайте внимателно!

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.