fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 30 юни 2018 г.

11 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Първата дама“ от Сюзъл Елизабет Филипс

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 26 юни 2018 г.
Превод: Мария Нешкова-Равен
Редакция: Преслава Колева
Дизайн на корицата: Милена Ковачева

За книгата: Красивата млада вдовица на президента на Съединените щати смята, че вече е свободна от Белия дом, но обстоятелствата я принуждават да се върне в ролята на Първа дама. Не за дълго обаче, тъй като тя намира начин да избяга, за да може – макар и за кратко – да живее живота на един обикновен човек. Всичко, от което се нуждае, е идеална маскировка… и тя я намира в лицето на един привлекателен и интелигентен непознат и две очарователни осиротели деца, нуждаещи се от семейство, които изобщо не подозират коя е тя в действителност.

„Двойна прожекция“ от Оуен Кинг

Издава: „Плеяда“
Дата на публикуване: 26 юни 2018 г.
Превод: Елена Павлова
Дизайн на корицата: Димитър Стоянов – Димо

За книгата: Скандален роман! Сам Долан снима първия си филм. В „Кои сме ние?“ героите изживяват годините си в колежа в течение на един Пролетен фестивал, еднодневна вакханалия. При монтирането помощник-режисьорът вмъква кадри за палав горски сатир… Пълно фиаско, лентата е съсипана!Изминават осем години. Докато „съсипаният“ филм не изниква отнякъде… и става хит!  Оуен преувеличава реалността, за да разкаже за щедростта и благостта, младостта и старостта, бащите и синовете.

„Неустоими“ от Адам Алтър

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 26 юни 2018 г.
Превод: Огнян Алтънчев
Дизайн на корицата: Георги Станков

За книгата:Добре дошли в ерата на поведенческата пристрастеност. Обсебени сме да проверяваме пощата си, вманиачени сме по харесванията в Инстаграм и Фейсбук, непрекъснато гледаме телевизионни сериали и клипове в YouTube. Средно по три часа на ден използваме смартфони. Половината от нас биха предпочели да си счупят крака, но не и телефона. Децата ни прекарват толкова време пред екраните, че се затрудняват да общуват в реалния живот. В революционната си книга Адам Алтър, професор по психология и маркетинг в Нюйоркския университет, проследява развитието на поведенческата пристрастеност и обяснява защо толкова много от днешните продукти са неустоими.

„Малкия Виргил“ от Оле Лун Киркегор

Издава: „Дамян Яков“
Дата на публикуване: 25 юни 2018 г.
Превод: Росица Цветанова

За книгата: Четвъртата книга на един от най-популярните датски детски писатели Оле Лун Киркегор. „Малкия Виргил“ ще зареди лятото ви с настроение, много приключения и неудържим смях. Ако познавате носорогчето Ото, палавото момче Алберт и Орла Жабаря е време да се запознаете и с Виргил. Горещо препоръчваме за четене на глас с деца между 6 и 14 годишна възраст.

Виргил живее в покрайнините на малък град в Дания в един… кокошарник!Всеки ден той и най-добрите му приятели Оскар и Карл Емил преживяват истински приключения.Тримата палавници помагат на един самотен щъркел, отиват на рождения ден на Карл Емил с много тайни подаръци, срещат дракон с осем крака и още, и още…

„Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“ от Симеон Колев

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 30 юни 2018 г.
Редакция: Иванка Ангелова
Дизайн на корицатаСтоян Атанасов

За книгата:  Този наръчник е за дами на всякаква възраст, с всякакъв статус, семейно и материално положение, дами с всякакви проблеми и дори такива, които твърдят, че не познават проблеми. В този наръчник ще откриете: размисли за любовта; основни насоки за употреба на мъжа; съвети за опазване на ценния вид „жена“; идеи от един татко за това как да оцелеете като майка; общи разсъждения за проблемите в обществото. Четете с удоволствие и без мярка! Съдържа специални допълващи коментари от Мадлен Алгафари.

„Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула“ от Ребека Рейзин

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 29 юни 2018 г.
Превод: Надя Златкова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Когато сърцето на Анук е разбито, тя се затваря в себе си и потъва в работа. Малкият й магазин за антикварни стоки в близост до Айфеловата кула носи утехата, от която има нужда. В един момент затвореният живот на Анук се променя. От една страна, поредица от кражби на безценни произведения на изкуството я карат да се съмнява в своя близка. От друга, в живота й се появява Тристан Блек, магнетичен американец с тайнствено минало и силен интерес към антикварните предмети. Едновременно страстно привлечена към него, но и разкъсана от подозрението, че той е може би крадецът, Анук трябва да се научи отново да се доверява и да живее истински. А какво по-добро място от Париж да излекуваш душата си и да започнеш да обичаш отново?

„Деветте кръга“ от Диана Петрова

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване: 27 юни 2018г.
Редакция: Виктория Иванова
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата: Самуил и Габриела оплитат съдбите си в девет кръга, които ги свързват на всички нива и чертаят делфиновата крива на една любов, чието начало минава през края. Смел, страстен и откровен, „Деветте кръга“ е роман за пътя към себе си чрез пълното сливане с другия.

„Безусловна вярност“ от Джеймс Коми

Издава: „Locus“
Дата на публикуване: 26 юни 2018г.
Превод: Тодор Кенов
Дизайн на корицата: Емил Марков

За книгата: Въпреки че всички очакват „Безусловна вярност“ заради разкритията за кампанията на американския президент Тръмп, който миналата година уволни Джеймс Коми, за основен акцент в книгата може да се приеме и един от най-важните периоди в кариерата на Коми като прокурор. Всеки, който има интерес да прочете кои са качествата и уменията на световните лидери, би харесал изданието.

„Смъртта на речния водач“ от Ричард Фланаган

Издава: „Colibri“
Дата на публикуване: 29 юни 2018 г.
Превод: Владимир Молев
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: „Смъртта на речния водач“ е историята за река Франклин и нейния съвършен, чист и непокътнат свят. Именно там водачът на групата Аляж Козини се озовава заклещен между скалите на един от най-големите водопади. Самоотверженият опит да помогне на турист го води до ръба на смъртта. Фланаган се опира на поверието, че в последните минути от живота удавникът вижда цялото си минало и през него ни разказва историята на родната си Тасмания и нейната неповторима природа.

„Изкуството на старата българска кухня.Кулинарното наследство на ХІХ век.“ от Елена Кръстева

Издава: „Лист“
Дата на публикуване: 27 юни 2018 г.
Дизайн на корицата и илюстрации: Милена Вълнарова

За книгата: ‌„Конопида със сирене“, „Спаранги Louis XV“ или „Омелета с домати“ са само част от над 400 ястия от българската кухня през XIX век, чиито рецепти ще откриете в тази книга. Съветите са взети от страниците на нашата преса след Освобождението и се публикуват за първи път оттогава. Те не само показват какво е влизало в стомаха на строителите на съвременна България, но и какви са били техният бит и език и как са се променили след това.

„Еротични истории за пенджабски вдовици“ от Бали Каур Джасвал

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 25 юни 2018 г.
Превод: Валентина Рашева-Джейвънс
Редакция: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: „Еротични истории за пенджабски вдовици“ е книга за влюбените в свободата. Тя отстрелва с куршуми от думи задръжките, предразсъдъците и страховете. Застава очи в очи със стереотипите и елегантно им казва да си вървят. Бали Каур Джасвал надниква в живота на британската сикхска общност – индийски имигранти, спрели на ничията земя между консервативната си култура и ценностната система (или липсата й) в западния свят.От тази невидима граница ни помахва и Ники. Независимо 22-годишно момиче, което си позволява да пуши цигари, да се откаже от образованието си, да започне работа в бар и да се изнесе от родния дом. Нищо особено, ще си кажете, но тези действия са в пълен противовес с представите на родителите й, израснали в Пенжабската провинция в Индия – място, където се уговарят бракове, ръководната роля е в ръцете на мъжете и подчинението на наследниците е напълно задължително.

„Фантомният Аз. Как да открием истинския.“ от Дейвид Айк

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 25 юни 2018 г.
Превод: Венцислав Божилов
Редакция: Саша Попова
Дизайн на корицата: студио „Megachrom“

За книгата: Никога досега не са задавани толкова въпроси. Какво се случва в света? Какво всъщност представлява „животът“? Все повече хора изпитват безпокойство за посоката, в която се движи човешкото общество, без да знаят защо. Нещо се случва, но какво? Дейвид Айк е прекарал повече от четвърт век в откриване на това „какво“ – и кой, защо, как… Правил го е много преди появата на познатите ни днес алтернативни медии и непрекъснато продължава да разширява разбирането за световните събития и реалността. Почти всеки ден нещо, за което той преди години е казал в книгите си, че е замислено, се сбъдва. „Фантомният Аз“ ни води още по-навътре в сенките, за да разкрие мащабите на случващото се, докато хората водят ежедневния си живот.

„В светлината на утрото“ от Анес Мартен-Люган

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 28 юни 2018 г.
Превод: Весела Шумакова
Редакция: Гриша Атанасов
Дизайн на корицата: Анелия Калева

За книгата: Ортанс е щастлива. Няма как да не е – живее в красивия Париж, обожава  аботата си като учителка по балет и е влюбена в приятеля си Емерик. Единствената пукнатина в прекрасния й живот е, че той е женен. Но Ортанс е щастлива… Когато в нея се прокрадва чувство на самота, тя отказва да го признае дори пред себе си. До деня, в който съдбата я препъва. Буквално… В това изпитание обаче младата жена открива възможност да съживи вътрешния си пламък, който неусетно е изгубила. Завръщайки се в родния си дом в южна Франция, тя разбира, че никога не е късно да намериш щастието…

„Безкраен четвъртък“ от Ники Френч

Издава: „AMG Publishing“
Дата на публикуване: 29 юни 2018г.
Превод: Росица Тодорова
Редакция: Русанка Одринска
Дизайн на корицата: Стоян Атанасов, Kontur Creative

За книгата: Преди двадесет години тийнейджърката Фрида Клайн е нападната жестоко в собствения си дом. Тогава никой не иска да й повярва – нито полицията, нито майка й, нито приятелите й. Тя напуска града, завършва психология и никога не се връща. Сега появата на стара съученичка на Фрида променя правилата на играта. Тя моли Клайн за помощ за дъщеря си, която твърди, че е била нападната у дома. Никой не вярва на историята на момичето. Едно тежко събитие, което прилича до болка на случилото се с Фрида. Фрида попада в тъмнината, от която умът й се е опитвал да избяга толкова години, когато се завръща в родния си град – място, криещо ужасна тайна… А там нищо няма да попречи на тези, които я знаят, да спрат Фрида да открие истината.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.