fb
@-книгиНовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 4 септември

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Нямата рече: Сърцето що дума, право е” от Галина Танева

Издава: „Сиела”
Дата на публикуване:
30 август 2022 г.
Отговорен редактор: Христо Блажев
Редактор и коректор: Милена Братованова
Художник на картината, използвана за корица:
Дебора Кремова
Дизайн на корицата:
Фиделия Косева

За книгата: Млада българка, отраснала в чужбина, попада в един непознат и непонятен за нея свят, след като по мистичен начин се озовава в живота на прапрапрабаба си. Там тя трябва да научи повече за собствената си родова история, да опознае красивите традиции и обичаи в българското село и да усвои уроци, които ще освободят душата ѝ от болката вътре в нея.
Колоритен диалект, истински и неповторими традиции и обичаи, фолклор, който сякаш оживява – това е „Нямата рече“. И любов. Защото България и българското са любов.

„Перфектната лъжа“ от Джо Спейн

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 30 август 2022 г.
Превод: Дори Габровска
Редакция:
Ивелина Балтова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова                                                                                              

За книгата: След семейна трагедия ирландката Ерин се мести в Ню Йорк, където намира работа в престижно издателство. Тя се омъжва за детектив Дани Раян, когото познава едва от шест месеца, и двамата заживяват щастливо в Лонг Айлънд. Но когато една сутрин на вратата им се появяват колегите от отдела на Дани, той се отправя към прозореца и скача от четвъртия етаж. Жилището им е обискирано, а вещите му – конфискувани. Младата жена трябва сама да се изправи пред шока и ужаса от случилото се.

„Ключовият подход” от Ребека Фет

Издава: „Замония”
Дата на публикуване: 31 август 2022 г.
Превод: Светослав Коев
Редакция: Донка Стефанова
Дизайн на корицата: Замония

За книгата: С характерния си научно-доказателствен маниер в „Ключовият подход – как чрез промяна на микробиома да се справим с авоимунните заболявания” Ребека Фет анализира човешката микрофлора и нейната връзка с възпаленията от автоимунен и хроничен характер. Подробно са изложени видовете „добри” микроорганизми, които, както научаваме, имат своето специфично „желано” или „нежелано” в този конкретен случай въздействие върху имунната ни система, тъй като едни действат стимулиращо, а други я успокояват и балансират. В типичния си последователен стил Ребека Фет изгражда практическа програма от три степени според тежестта на проблемите. Подробно са разгледани всички хранителни добавки, както и много храни, категоризирани в таблици, които са залегнали в програмата. Както може да се очаква, гръбнакът на книгата и този път са единствено качествените и целенасочените научни проучвания за чревни микроорганизми, добавки, лектини, активни вещества, храни и някои медикаменти, слабо познати на широката публика, а нерядко и на специалистите.

„Еротичната интелигентност“ от Естер Перел

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 1 септември 2022 г.
Отговорен редактор: Вера Янчелова
Превод: Детелина Иванова

За книгата: Перел изследва сложните аспекти на поддържането на еротизма, където домашният комфорт често убива сексуалното желание, и обяснява как можем да си върнем страстта в отношенията. Чрез описания на истински случаи Перел демонстрира колко по-вълнуващ, игрив и дори поетичен може да бъде сексът в дългосрочната връзка. Мъдра, остроумна и откровена, „Еротичната интелигентност“ е сензационна книга, която ще трансформира начина, по който живеете и обичате.

„Символът Омега“ от Стив Бери

Издава: „Обсидиан“
Дата на публикуване: 1 септември 2022 г.
Превод: Боян Дамянов
Редакция: Кристин Василева
Дизайн на корицата: Николай Пекарев

За книгата: Гентският олтар е едно от най-известните произведения на изкуството в света. Но той много често е обект на вандалски посегателства. Тринайсет пъти е разглобяван, краден и повреждан. Защо? Каква тайна се крие в него? Ник Лий работи за Службата за културни връзки и разследвания на ЮНЕСКО. Пристигнал в Белгия по лични причини, той неволно се оказва въвлечен в конфликт, продължаващ близо две хилядолетия. От едната страна са девиците от Ордена на свети Михаил, които пазят свещена тайна, а от другата е Ватиканът, който се опитва да установи контрол над нея. Всички търсят откраднатия през 1934 г. дванайсети панел от олтара в катедралата в Гент. Отговорът на много въпроси, свързани с устоите на християнството, се крие именно в него.

„Градове на хартия. Животът на Емили Дикинсън” от Доминик Фортие

Издава: „Лабиринт”
Дата на публикуване: 2 септември 2022 г.

За книгата: Емили Дикинсън – една от най-обичаните и четени писателки на ХIХ век, митичен образ в американската литература – и досега си остава загадка. С „Градове на хартия“ Доминик Фортие ни запознава с тихите скромни дни на „жената в бяло“, която обрисува чрез книгите, които е обичала, чрез градината, за която се е грижела всеотдайно, чрез призраците, които са я преследвали постоянно. Вдъхновена и от събития в живота на Емили Дикинсън, и от собствения си житейски път, авторката създава красив биографичен роман за световете, които сътворяваме вътре в себе си и които на свой ред сътворяват нас.

„Нямам какво да добавя“ от Карън М. Макменъс

Издава: „Издателство Егмонт“
Дата на публикуване: 3 септември 2022 г.
Превод: Йоана Гацова
Редакция: Десислава Иванова
Коректор: Павлина Върбанова
Дизайн на корицата: Alison Impey, Kerri Resnick

За книгата: Брин напуска „Сейнт Амброуз“ заради убийството на любимия ѝ учител. Той е намерен от трима ученици в гората зад училището, а случаят със смъртта му не е разрешен… Сега, четири години по-късно, Брин има нов дом и прекрасен стаж пред себе си – в криминално ТВ предаване. Тя обаче е твърдо решена да разбере какво се е случило в действителност. Тримата, намерили господин Ларкин, са по петите ѝ. Сред тях е бившият ѝ най-добър приятел Трип Талбот. Другите двама няма да забравят какво е направил Трип за тях, както той няма да забрави лъжите, изговорени пред полицията. Докато Брин се рови в миналото, за да открие истината, разкрива тайни, които могат да разтърсят света ѝ – истини за „Сейнт Амброуз“, господин Ларкин и Трип Талбот. Преди четири години някой се е разминал с убийство. И този някой е все още тук.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta22q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.