fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 4 юли 2021

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Зулали“ от Нарине Абгарян

Издава: „Лабиринт“
Дата на публикуване: 28 юни 2021 г.
Превод: Иван Тотоманов
Редакция: Емилия Л. Масларова
Корекция: Румяна Георгиева
Художник на корицата: Иван Масларов

За книгата: Това е книга за горчивия и смешен свят на хора, които живеят, без да забелязват времето. На хора, които не се страхуват да летят и знаят да откриват и в трагичното нещо забавно. На хора, които, и да изгубят вяра, не изпадат в отчаяние. На хора, които познават само едно измерение – измерението, където мечтите се сбъдват непременно. „То животът колко сюжета има, два-три, и толкова, като погледне човек, всички минаваме през едни и същи изпитания, и историите ни и те са еднакви. Еднакви – еднакви, обаче всяка си има свой смисъл.“

„Най-щастливият човек на света“ от Еди Джаку

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 28 юни 2021 г.
Превод: Деян Кючуков
Адаптация на корицата: Живко Петров

За книгата: Роден в еврейско семейство от средната класа в Лайпциг, Германия, през 1920 година, Еди Джаку е изтръгнат от щастливото си детство от надигането на нацизма и приемането на нови закони, които му забраняват да продължи с образованието си. Целеустременият му баща успява да уреди фалшиви документи за самоличност и изпраща Еди в частно училище, за да учи за инженер. Убеждението им е, че доброто образование неизменно води до добро бъдеще. Светли дни очакват Еди.

„Разкази, фейлетони, пародии“ от Петър Незнакомов

Издава: „Фабер“
Дата на публикуване: 28 юни 2021 г.

За книгата: Този сборник е посветен на 100-годишнината от рождението на писателя Петър Незнакомов. Произведенията отразяват различни периоди от 50-годишния му творчески път в хумора и сатирата. Наблегнато е най-вече на някои от по-късните му творби – литературните пародии от сборници като „Четиримата Дюма“, „Жреците на Талия“ и „Разкази от петте океана“.

„Лазурният бряг“ от Мамен Санчес

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 29 юни 2021 г.
Превод: Людмила Ненкова
Редакция: Деметра Димитрова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: 1956 г., Брюксел. Пиер Пиерло си спомня за славните години в борбата на Съпротивата. А днес неговото задължение е да бъде неотлъчна сянка на първия министър на Белгия и да го пази от опасности в мирно време. Но на хоризонта се задава буря. Говори се, че крал Бодуен и мащехата му имат връзка и се канят да заминат заедно на почивка в Ница. Пиерло е изпратен да шпионира кралската двойка, но изкушенията на Лазурния бряг са твърде силни. А когато пътя му пресича една изискана аристократка, Пиер ще забрави и мисия, и родина, че и собственото си име.

„Повече от музика“ от Аби Хименес

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 29 юни 2021 г.
Превод: Адриана Момчилова
Редакция: Велислава Вълканова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Колко често се случва непознато куче да скочи внезапно в колата ви? Слоун още не подозира, но тази случайна и доста комична среща с четириногия Тъкър ще промени живота й из основи. След множество неуспешни опити да се свърже със собственика му, Слоун решава да го задържи… Докато не получава обаждане от вбесяващия, но изключително привлекателен музикант Джейсън. Той е на турне в Австралия и иска да прибере любимеца си веднага щом се върне.

„Кожа“ от Е. М. Рийпи

Издава: „Прозорец“
Дата на публикуване: 29 юни 2021 г.
Превод: Мария Тодорова
Редакция: Анета Пантелеева
Дизайн на корицата: Биляна Славкова

За книгата: Натали не се чувства комфортно. Последната ѝ връзка отдавна е приключила и тя е разочарована от кариерата си на учител. Затова събира багажа си и тръгва да пътува с надеждата да намери своето място. Пътешествието ѝ започва в Бали, но бързо се оказва, че изолацията ѝ в чужбина само засилва чувството ѝ за безпокойство. Обсебена от това как я възприемат другите, тя страни от хората и се тъпче с храна, за да заглуши тревожния глас в главата си, който никога не изглежда удовлетворен. Но с разгръщането на историята и с всяка нова спирка – Нова Зеландия, Австралия, Дъблин, Ирландия, Холандия – постепенно забелязваме малките и все пак ключови промени, които настъпват у Натали по пътя към себеопознаването и себеприемането.

„Удавниците“ от Дженифър Макмеън

Издава: „Benitorial“
Дата на публикуване: 1 юли 2021 г.
Превод: Илияна Бенова – Бени
Редакция: Петя К. Димитрова
Дизайн на корицата: Стоян Атанасов, Kontur Creative

За книгата: 2019 г.След дълго отсъствие, Джакс се връща в семейното имение, за да погребе сестра си, и открива нейни записки, разкриващи тъмни тайни от миналото. 1929 г. Етел Монро отчаяно иска дете. По време на романтична почивка, тя разбира за магичните сили на изворите в хотела. Водата обаче отнема също толкова, колкото и дава.

„Юдейски древности“, том 1, от Йосиф Флавий

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 1 юли 2021 г.
Превод: Райка Николова
Редакция: Маргарита Крумова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Йосиф Флавий (37/38  – ок. 100), юдейски свещенослужител, участва в Юдейската война и е пленен през 67 г. Прави предсказание за възцаряването на Веспасиан и е освободен след сбъдването му (69 г.). От 70 г. живее в Рим и създава книгите си. Най-влиятелни сред тях са Юдейската война и Юдейски древности (Ἰουδαϊκὴ ἀρχαιολογία) в 20 книги, завършена през 93/94 г. Започвайки с творението и приключвайки с избухването на войната, тя е най-меродавният античен източник за историята на Юдея.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.