fb
НовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 5 март 2023

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Случайно в Майорка” от Доника Ризова  

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване:
27 февруари 2023 г.
Отговорен редактор:
Милена Ташева
Редактор: Веселина Седларска
Kоректор: Ива Колева
Художник на корица: Фиделия Косева  

За книгата: Забавен, прочувствен и топъл като последните лъчи от пъстър морски залез на плажа, „Случайно в Майорка“ е красива история за любовта и втория шанс, която ни приканва да забавим темпото и да празнуваме живота, както подобава – всеки ден!
С финес, майсторство и отдаденост към своите персонажи Доника Ризова пише своя дебютен роман като истинско обяснение в любов към живота, скрит в красотата на малките неща. Любовта, приятелството, спокойствието, вълните и слънцето. И ни кани блажено да се отдадем на екзотична сиеста сред страниците му.  

„Мистериум“ от Дийн Кунц

Издава: „Изток-Запад“
Д
ата на публикуване: 27 февруари 2023 г.
Превод: Боряна Даракчиева, Стефан Георгиев
Отговорен редактор: Иван Атанасов

За книгата: Единадесетгодишният Уди Букман не е изрекъл и дума през целия си живот. Не го прави и когато баща му загива при странен инцидент. Нито когато майка му Меган му казва, че го обича. За нея е важно той да бъде в безопасност и да е щастлив. Но Уди е разтревожен и уплашен, защото вярва, че зад смъртта на баща му стои чудовищно зло. Зло, което заплашва да погуби и тях двамата с Меган.
Кип е необикновено куче със сърце, златно като породата му. Когато чува тревожните мисли на момчето, което умее да общува като него без думи, Кип разбира, че трябва да го намери, преди да е станало твърде късно. Междувременно страховитите подозрения на Уди започват да стават реалност. Някой идва за момчето и майка му. И не е сам… Само сила, по-голяма от злото, може да спре това, което предстои.

„Домът на Холоу“ от Кристъл Съдърланд

Издава: „Ентусиаст“
Дата на публикуване: 27 февруари 2023 г.
Превод: Светлана Дичева
Редакция: Петя К. Димитрова
Дизайн на корицата: Ивайла Пеева

За книгата: Айрис Холоу и сестрите ѝ Виви и Грей несъмнено са странни. Когато били деца, им се случило нещо, което не могат да си спомнят, но оставило всяка от тях с белег във формата на полумесец в основата на гърлото. А после започнали да се променят. Хората ги смятали за обезпокоително опияняващи, непоносимо красиви и необяснимо опасни. Десет години по-късно седемнайсетгодишната Айрис прави всичко възможно да се впише и да се отърси от тази странност, но когато Грей изчезва, оставяйки след себе си тайнствени улики, тя разбира точно колко необичаен може да бъде животът. Двете с Виви тръгват по трохичките, които Грей им е подхвърлила, но осъзнават, че единственият начин да я открият, е да разгадаят мистерията на това, което са преживели като малки. Колкото по-близо до истината стигат, толкова по-добре разбират, че отговорът е зловещ и опасен и че Грей през цялото време е пазила ужасяваща тайна.

„Приказки за Лео и необикновените неща“ от Илка Бирова

Издава: „Коала прес“
Дата на публикуване: 27 февруари 2023 г.
Редактор: Живка Илиева
Художник: Радостина Пенева

За книгата: В тази книга има 12 интересни приказки за едно момче на име Лео и необикновените неща около него, които само изглеждат обикновени. Книгата е подходяща за деца на възраст от 7 до 10 години, както и за всички, които обичат приказките. Тя е чудесно четиво за самостоятелно и съвместно четене с близките, възпитателите и учителите.

„Свободната жена“ от Манди Хейл

Издава: AVA Books
Дата на публикуване: 1 март 2023 г.
Превод: Бистра Георгиева
Редактор: Вера Балабанова 
Коректор: Теодора Къцова
Корица и предпечатна подготовка: Румяна Панджарова

За книгата: Вместо като „водеща свободен и приказен живот“, необвързаната жена в края на 20-те ѝ години и след това често е определяна като „отчаяна“, „самотна“, „прекалено придирчива“ или „взискателна“. Изобщо – „Какво не ѝ е наред?“. Вместо да се приема като избор, свободата се разглежда като липса на възможности. Човекът има инстинкт да образува двойка – да има при кого да се прибере у дома, с кого да остарее, с кого да споделя. Означава ли това обаче, че когато сме необвързани, сме по-малко значими личности? Означава ли, че трябва да поставим живота си на изчакване, докато чакаме любовта? С примери от живота и щипка хумор Манди Хейл ни показва, че не е нужно да правим компромиси с нито една част от себе си, за да се впишем в образ, който някой друг е създал за нас.

„И идва съблазън“ от Светослав Дончев

Издава: „Ерове“
Дата на публикуване: 3 март 2022 г.
Редакция: Севда Турмакова
Корекция: Севда Турмакова
Дизайн на корицата: Виктория Видевска

За книгата: Отнемайки близки роднини и приятели, смъртта все по-често навестява битието на Карло. Богат и присмехулен, той отказва да се примири, бяга от градската суета и заживява в планинската си къща. Сред останалите чудновати обитатели на дома се открояват похотливата Ефросина и бившият доктор Тимон, който пази спомени за срещи с нещастията от практиката си и умее да ги разказва. Дали някой ще срещне смирението из горските пътеки или в усойните дерета дебне единствено съблазън?

„Историята в комикс: Мечо Пух“

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 4 март 2023 г.
Преводач: Иванка Ангелова
Дизайн на корицата: © Disney 2023

За книгата: Любимата история на малки и големи, разказана по нов, атрактивен начин. Впуснете се в незабравимо приключение с комикс адаптацията на Мечо Пух. Проследете приключенията на обичаното мече и приятелите от Голямата гора.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta23q1 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.