fb
@-книгиЕ-книги

Amazon пуска следващо поколение таблети и четци Kindle

2 мин.
kindle-voyage

Amazon.com обяви официално появата на пет нови продукта в семейството на Kindle – три таблета и два електронни четеца.

Голямата новина е, че базовият модел четец вече е с тъч екран. Той идва с удвоена памет (4 GB), интеграция с Goodreads.com и 20% по-бързо прелистване на страниците. Сред новите характеристики на четеца са „Семейна библиотека“, автоматично разяснение на по-трудните думи (Word Wise), умна проверка (Smart Lookup), която освен в речника дава възможност за търсене в Уикипедия и X-Ray, както и подобрена търсачка, която обединява резултатите от библиотеката на потребителя, Goodreads и Kindle Store.

kindle-voyageНовият модел Kindle е специално ориентиран към децата. В сътрудничество с Националната асоциация на родители и учители (National PTA©) Amazon започва програма за семейно четене, за да помогне на родителите да взимат по-активно участие в четенето на децата си и да подкрепят техния интерес към книгите. Чрез „Семейната библиотека“ родителите и децата могат да споделят книгите си в рамките на едно домакинство. Kindle разкрива нови възможности за използване на програмата в училищата, като дава възможност на учителите да закупуват и да разпращат книги през Whispercast към устройствата на учениците – електронни четци на Amazon или други устройства с безплатно Kindle приложение.

Моделът ще струва 79$ с реклами и 99$ без реклами. Той ще влезе в продажба на 2 октомври 2014 г., но вече има възможност да се поръча предварително.

Следващото поколение Paperwrite ще се казва Kindle Voyage. Рекламиран е като най-тънкият Киндъл (само 6.7 мм) с двойно по-висока резолюция (330 ppi). Подсветката се регулира автоматично в зависимост от осветеността на помещението. Вместо с бутони, страниците се прелистват само с лек натиск върху релефа на панела чрез новата технология PagePress. Kindle Voyage ще влезe в продажба на 21 октомври 2014, като цените са съответно 199$ с реклами, 219$ без реклами и 269$ с безплатна 3G връзка.