fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

БългарияНовини

Nu Boyana Studios започва курс за сценаристи в края на февруари

1 мин.

Осемседмичен курс за сценаристи ще даде началото на тазгодишните занимания в школата към Nu Boyana Film Studios, съобщава сайтът LoveTheater.

Ментор на курса, който започва на 29-ти февруари, е Голан Рамраз – награждаван сценарист, продуцент и изпълнителен продуцент, чиято автобиография включва работа над заглавия като „Господин и госпожа Смит”, „Телепорт” и „Железният човек”.

„След миналогодишния успех на школата, Рамраз отново ще се включи в занятията с нови знания и техники, които да сподели”, казват от Nu Boyana Studios.

През първите шест седмици ще има три дни с лекции и дискусии (понеделник, сряда и петък от 9:30 ч. до 15:00 ч.) и два дни самоподготовка, писане, четене и наставления от ментора. Седмата седмица ще бъде посветена на завършването на бъдещите сценарии, а осмата ще е изцяло свързана с работа с актьори и реализирането на сценариите.

Като допълнение към курса, участниците ще имат възможността да присъстват на лекции, проведени от международни продуценти, режисьори и хора от гилдията. Възможно е звездите, които по това време снимат в Nu Boyana Films Studio, да ги посетят. Всеки ще има шанс сценарият му да бъде прегледан от професионалисти в областта, да получи критика и наставления, а един от всички текстове ще бъде превърнат във филмов проект.

За се включите в курса, трябва да подадете заявление на e-mail: students@nuboyana.com, което да включва CV и кратко обяснение защо искате да участвате. Краен срок 21 февруари. Окончателния прием става след проведено интервю. Цената на курса е 1200 лв.

[ + ]