fb
Книги и киноСпециални

Нют и Дъмбълдор се съюзяват в продължението на „Фантастични животни и къде да ги намерим“

2 мин.

Хареса ли ви екранизацията на „Фантастични животни и къде да ги намерим“? Е, вече е време да си поговорим и за продължение! В първия филм от поредицата видяхме как Гелърт Гриндълуолд, чиято роля се играе от Джони Деп, дебнейки наоколо, дегизиран като Пърсивал Грейвс, беше задържан от Магическия конгрес за управление и сигурност на Америка. Продължението ще се развие месец след тези събития, когато Гриндълуолд е “избягал драматично от затвора” и е започнал да набира нови ученици за практикуване на черна магия, съобщава Huffington Post.

Лентата все още няма заглавие, но действието ще се върти около младия Дъмбълдор, който ще се съюзи с бившия си ученик Нют Скамандър (в ролята Еди Редмейн), за да спре Гриндълуолд от “набирането на повече последователи за делото му – магьосници, които ще се издигнат над всички немагически същества”. Скамандър приема мисията, съюзявайки се отново с Тина, сестра й Куини и непритежаващия магия пекар Джейкъб.

И сега голямата новина – в първата част името на Дъмбълдор само се споменава, а в продължението той ще бъде изигран от английския актьор Джъд Лоу.

Действието ще се развива в Ню Йорк, Париж и Лондон. Отново ще видим Езра Милър като Кридънс Беърбоун, чиято съдба е неизвестна, Зоуи Кравиц като Лета Лестрандж. В ролята на големия брат на Нют ще се превъплъти английския актьор Калъм Търнър.

Предвидени са 5 филма от поредицата. Снимките на продължението вече са започнали, а филмът ще излезе на 16 ноември 2018 г. Режисьорите обещават много допирни точки с историята за Хари Потър. Филмът отново ще бъде режисиран от Дейвид Йейтс, сценарият е на самата Дж. К.Роулинг.

Ето и трейлъра, който ни държеше топло дълго време преди излизането на първата лента: