fb
Книги и киноСпециални

Еди Редмейн с главната роля във „Фантастични животни и къде да ги намерим”

1 мин.

Fantastichni zhivotniБританският актьор Еди Редмейн ще изиграе главната роля в трилогията по мотиви от книгата на Дж. К. РоулингФантастични животни и къде да ги намерим„, която наскоро излезе на български от издателство „Егмонт България“, съобщава The Telegraph.

Еди Редмейн, който тази година спечели Оскар за превъплъщението си в „Теорията на всичко“, ще влезе в ролята на Нют Скамандър, а действието във филма ще се развива 70 години преди появата на Хари и неговите приятели в Хогуортс.

Героят на Редмейн е магизоолог, който обикаля света, за да документира странни магични създания и създава учебника „Фантастични животни и къде да ги намерим„, по който по-късно учат героите в поредицата за Хари Потър.

Дж. К. Роулинг ще направи своя дебют като сценарист и ще адаптира книгата си за големия екран. Режисьор на лентата ще бъде Дейвид Йейтс, който режисира последните четири филма за младия магьосник.

Очаква се „Фантастични животни и къде да ги намерим“ да излезе по кината на 18 ноември 2016 г., а продуцентите от Warner Bros. са планирали другите две части на трилогията да станат факт през 2018 и 2020 година.

[ + ]