fb
Ревюта

Едно „Обещание“ може да промени живота ти

3 мин.

obeshtanieОбичам да откривам нови автори на любовни романи. Колкото и да харесвам добрата стара класика като Нора Робъртс или несвършващите приключения, които предлагат поредици като „Братството на черния кинжал“, понякога просто имаш нужда от нещо различно, нещо ново. Например от Карина Хали и романа й „Обещание“ (изд. „Софтпрес“).

Името на Хали (бях сигурна, че се произнася Хале) ми е попадало и преди, но така и не посягах към книгите й. Не ми се обвързваше с нова поредица, при това недовършена. „Обещание“ обаче се оказа самостоятелен роман, а и анотацията ми хареса твърде много. В крайна сметка се предадох и я прочетох.

Ами, разбирам защо е бил целият този шум. Хали е интересен автор, чиито герои са реалистични, страстни и завладяващи, а книгата й ме накара да чета със затаен дъх, пренебрегвайки всякакви други ангажименти, включително нуждата от храна и сън.

Стефани и Линдън са най-добри приятели на по двадесет и пет години и прекарват вечерите си в свалки и пиене. След като и двамата попадат на поредица от особено гадни първи срещи, си обещават, че ако станат на по трийсет и все още не са сериозно обвързани, ще се оженят един за друг. Звучи ли ви познато? Да, определено е един от най-използваните сюжети в любовните романи, но Хали е успяла да напише историята си много интригуващо и вълнуващо.

KarinaHalle

Карина Хали

Харесах героите страшно много! Действието на романа проследява как се развиват през всяка от петте години – от рожден ден на рожден ден срещаме гаджетата им, запознаваме се с мечтите и амбициите им и виждаме как порастват и как улягат. Допадна ми, че Хали не ги идеализира твърде много – грешките, които допускат, и лошите им решения ги правят много по-реални и истински и читателят може да се идентифицира с тях.

Всъщност, както често се случва, Линдън и Стефани винаги са имали чувства един към друг, но различни неща са ги спирали да направят крачката, която да ги превърне от приятели в нещо повече. Може би просто е трябвало да пораснат достатъчно, да се набеснят, за да бъдат подходящи един за друг.

Любовните сцени в романа са изключително секси и горещи, но в същото време са интимни и изпълнени с чувство на копнеж. С „Обещание“ ще се забавлявате страшно много – Линдън има страхотно чувство за хумор, а Стефани не му отстъпва изобщо. Има и горещ любовен триъгълник, секси сърфист, много рок и мода. Ако последвате Карина Хали в Instagram, ще се радвате на доста картинки с цитати от книгата и секси модели, които да ги илюстрират.

Въпреки че обещаваше да е самостоятелен роман, Хали вече е написала две spin off заглавия – The Offer и The Play, които разказват за второстепенните герои от „Обещание“. Хич не обичам, когато авторите правят така, а в същото време тайничко се радвам, че не се разделям съвсем завинаги с книгите на Хали.