fb
БългарияНовини

Обещаващо начало на Панаира на книгата в Лондон 2016 г

1 мин.

лондонЛондонският панаир на книгата 2016, който събира над 25 000 специалисти от издателския бранш в британската столица, отбеляза първия си ден с впечатляващи сделки за 6 и 7-цифрови суми, съобщава ТheВookseller.

Началото на 45-то издание на Панаира обещава той да бъде по-оживен и плодотворен в сравнение с предходни години. Това раздвижване е мотивирано от ръста в продажбите на печатни заглавия, който се отчита в световен мащаб.

„Общото впечатление е, че хората отново имат желание да се харчат пари. Чувството е заразително и оптимистично“, споделя Карол Тонкинсън от Bluebird publisher.

Въпреки това в секторите с по-малко конкуренция сделки се сключват трудно. Издателите са склонни да плащат повече пари за заглавия, които гарантират висока печалба.

Ръстът в продажбите на е-книги може да се забавя, но издателите не изглеждат особено притеснени от този факт. Представянето и инвестицията в иновационни дигитални проекти е традиция за Лондонския панаир.

Orion ще представят приложението си “Belgravia”, което представлява поредица от истории, които се „подават“ на читателя в продължение на 10 дни. На Панаира ще бъде представен и  дигитален маркетинг ресурс за провеждане на книжни събития (реални и виртуални) на компанията Agent Fox Media. В същото време, Penguin Random House UK стартират своята научно-фантастична поредица Strata„книга за бъдещето, направена за бъдещето“.

Панаирът на книгата в Лондон ще се проведе от 12 до 14 април.

[ + ]