fb
НовиниПо света

Обявиха Bad Blood на Джон Кериру за бизнес книга на годината

2 мин.

Bad Blood спечели наградата на McKinsey и Financial Times за бизнес книга на годината. Трудът на Джон Кериру проследява в детайли феноменалния успех и скандалното падение на компанията „Теранос“, основана от вече опозорената Елизабет Холмс, чиято предполагаемо революционна технология за кръвни тестове се оказа опасна и нерегламентирана. Авторът получи премия от 50 000 лири на тържествена церемония в Лондон, след като трудът му пребори пет други заглавия за приза.

Председателят на журито и редактор във Financial Times Лайнъл Барбър нарича Bad Blood „брилянтен труд на предприемаческата журналистика“. Книгата повдига въпроси не само за културата на стартъпите, а и за цялата Силиконова долина. Кериру предлага поглед към култа към основателите и лидерите на тези компании, както и към слабостите в регулациите и корпоративното управление.

Надявам се хората да прочетата книгата и да имат едно наум, че формулата на Силиконовата долина не пасва особено добре на индустрии, подлежащи на регулации, и най-вече когато животи са заложени на карта.

На същата церемония Андрю Леон Хана спечели премия от 15 000 лири и наградата Bracken Bowerкоято се връчва на автори под 35 години за най-добра концепция за бъдещо изданиеКнигата му Twenty-Five Million Sparks ще проследи как в бежанските лагери и общности назряват бизнес идеи и се раждат предприемачи.

Наградата за бизнес книга на годината е създадена през 2005 г. и се присъжда на трудове, които предлагат „най-завладяващото и увлекателно изследване на съвременните проблеми на бизнеса, включително мендижмънта, финансите и икономиката“. През 2017 г. нейна носителка стана Ейми Голдстийн за Janesville, която разказва за ефекта от затварянето на фабрики върху американската общност.

Снимка на публикацията: French Morning