fb
НовиниПо света

Окончателно: Отменят Панаира на книгата в Болоня 2020 заради коронавируса

2 мин.

57-то издание на Панаира на детската книга в Болоня се отменя изцяло заради епидемията от коронавирус в Италия и в международен план. Заедно със събитието пропада и провеждането на съпътстващия го търговски панаир – Bologna Licensing Trade Fair. Следващото издание на Панаира ще се проведе между 12 и 15 април 2021 г.

Организаторите обявиха в официално прессъобщение, че събитието все пак ще се случи под друга форма. Екипът на най-голямото изложение на детски книги в Европа работи върху изработването на онлайн версия, която ще запази атмосферата на създаване на бизнес партньорства и обмяна на творчески тенденции.

Антонио Брудзоне, главен мениджър на Панаира, казва, че „в тези времена се борим с истински спешна ситуация“.

Ситуация, която включва не само нашата страна, а има международни измерения. Необходимостта да спрем разпространението на коронавируса наложи приемането на строги ограничителни мерки върху пътуването между държавите, което оказа сериозен ефект върху всички видове бизнес. Панаирната система, базирана на лични срещи и създаване на контакти, срещна безпрецедентниа ситуация – целта, повече от всякога, сега е да се подкрепят бизнесите и да се осигурят най-добрите условия за алтернативно позициониране на индивидуалните инициативи в създалата се ситуация. За Панаира в Болоня, 90% от чиито изложители пристигат от чужбина, би било немислимо да се предложи събитие, в което участниците няма да могат да бъдат спокойни. Не беше лесно да вземем решението да отложим събитието до 2021 г., но с него допринасяме към превъзмогването на настоящата ситуация. Често се случва неочаквани и безпрецедентни събития да вдъхновят нови идеи и точно това се случва с Панаира в Болоня. Той не просто е отложен за след една година, вече се работи по създаването на редица нови проекти и иницитиви, които ще обединят международната общност“, се казва още в прессъобщението.

Снимка на публикацията: quillandquire