fb
Книги и киноНовини

„Опенхаймер“ ни изправя на нокти в нов трейлър

2 мин.

С нов триминутен трейлър от Юнивърсъл разкриха подробности около предстоящата екранизация „Опенхаймер“. Филмът, който ще излезе на голям екран на 21 юли, разказва историята на Робърт Опенхаймер – брилянтен и харизматичен физик, който заедно със своите колеги в Лос Аламос разработва атомната бомба и променя света. 

Главната роля е поверена на актьора Килиън Мърфи, с когото режисьорът Кристофър Нолан си е сътрудничил и преди. Актьорският състав включва още Емили Блънт, Робърт Дауни младши, Флорънс Пю, Мат Деймън, Рами Малек, Джош Хартнет, Джак Куейд.

Освен режисьор, Нолан е и автор на сценария, базиран върху книгата „Американският Прометей: Триумфът и трагедията на Робърт Опенхаймер“ от Кай Бърд и Мартин Шъруин, носител на наградата „Пулицър“.

Филмът се фокусира върху теста Тринити от 1945 г. в Ню Мексико, където е детонирано успешно първото ядрено устройство в света.

По време на Втората световна война САЩ се страхува, че ако нацистите първи се сдобият с такова оръжие, войната бързо ще приключи и то не както им се иска. Ето защо на Робърт Опенхаймер (Килиън Мърфи) и генерал Лесли Гроувс (Мат Деймън) им е възложена задачата да съберат необходимия екип от учени, за да създадат ядрено оръжие.

Трейлърът ни показва част от напрегнатите моменти в процеса на подготовката и как в крайна сметка Опенхаймер натиска червения бутон, с който тества атомната бомба, макар да знае, че с това си действие може да заличи живота на планетата.

„Ти си човекът, който им даде силата да се самоунищожат“, предупреждава Опенхаймер в трейлъра. „Светът не е подготвен.“

Вижте трейлъра тук: