fb
Книги и киноСпециални

Още една книга на Стивън Кинг ще се превърне в игрален филм

1 мин.

Още една книга на Стивън Кинг ще се превърне в игрален филм, съобщава Moviefone. Крис Ромеро обединява сили с продуцента на „То“ Рой Лий, Йон Бърг от Vertigo Films и Раян Силбърт от Origin Story, за да екранизират романа от 1999 година „Момичето, което обичаше Том Гордън“.

Историята в романа се фокусира върху 9-годишно момиче на име Триша Макфарланд, което се изгубва в гората. Момичето се лута сред дърветата в продължение на 9 дни, а гладът, изтощението и дехидратацията предизвикват у него халюцинации, свързани с нейния идол – бейзболиста Том Гордън. Освен това, Триша вярва, че я преследва свръхестествено чудовище и нейното приключение е тест, както за здравия ѝ разум, така и за способността ѝ да се бори за живота си.

Стивън Кинг вече коментира новината за екранизацията:

Щастлив съм, че моята книга ще се превърне във филм. Крис Ромеро работи дълго и усилено, за да може този проект да се случи.

Прочетете повече за Стивън Кинг в „Големите“, а неговите книги може да вземете с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

Вижте още:

Стивън Кинг обяви заглавието и корицата на новия си роман

HBO снима сериал по The Outsider на Стивън Кинг

Снимка на публикацията: https://www.facebook.com/OfficialStephenKing