fb
БългарияНовини

Осмият созополски семинар по творческо писане приема кандидати

1 мин.
Osmi seminari fondacia ?lizabet Kostova

Sozopolski seminari 2015Фондация „Елизабет Костова” обявява своя осми годишен летен семинар по творческо писане, който ще се проведе в периода 18-22 юни 2015 г. в античния Созопол. Преподавателите тази година са Елизабет Костова (инструктор на англоезичната група), Георги Господинов (инструктор на българоезичната група), Клеър Месуд (американски гост-лектор) и Христо Карастоянов (български гост-лектор).

Петима кандидати, пишещи на английски език, и петима кандидати, пишещи на български език, ще получат стипендии за участие в програмата. Стипендията включва такса-участие, храна, настаняване и пътни разходи, които ще бъдат покрити от фондация „Елизабет Костова“.

За участие в семинара могат да кандидатстват писатели от България и от англоговорящи страни. До участие ще бъдат допуснати общо десет кандидати, които ще получат стипендии. Крайният срок за кандидатстване е 20 март 2015 г., 22:00 ч.

Всички финалисти и полуфиналисти ще бъдат уведомени за статуса на тяхното допускане до участие по имейл до 20 април 2015 г. Резултатите от конкурса на уебсайта на фондация „Елизабет Костова“ ще са публични не по-късно от 25 април 2015 г.

Програмата на семинара включва интензивни всекидневни уъркшопове по творческо писане, дискусии под формата на кръгли маси, лекции, изнесени от гост-лекторите, и литературни четения на преподавателите и участниците в програмата.

Събитията ще продължат в София между 22-24 юни 2015 г. като част от СтолицаЛитература, годишна литературна програма, инициирана също от екипа на фондация „Елизабет Костова“ в българската столица“, съобщават от фондацията.
Пълните условия за участие и процедурата за кандидатстване може да видите на сайта на организаторите тук.
[ + ]