fb
БългарияНовини

Осмото издание на „Образование и бизнес: Региони“ ще акцентира върху ползите от дуалния модел на обучение

3 мин.

Множество експертни лектори в различни сфери на бизнеса, образованието и дори археологията ще вземат участие в осмото издание на конференцията „Образование и бизнес: Региони“, която ще се проведе на 10 май от 16:00 ч. в хотел „Маринела“ с медийното партньорство на „Аз чета“. Сред тях ще бъде ще бъде посланикът на Швейцария у нас Денис Кнобел, който ще обърне внимание на дуалния образователен модел, следван в родината му, чиято същина е т.нар. „учене чрез работа“. Той ще хвърли светлина и върху това докъде е стигнало въвеждането на този модел в България.

Образователната конференция се организира от националната телевизия Bulgaria ON AIR и ще постави фокуса си върху важния проблем за развитието на регионите у нас и как сътрудничеството между бизнеса и образованието може да изиграе ключова роля при разрешаването му. Осмото й издание цели да съсредоточи вниманието на институциите, общините и бизнеса върху образованието като катализатор за регионалния икономически растеж. По време на събитието ще се обсъди и влиянието на дигиталните и иновативните технологии върху управлението и развитието на регионите.

За регионите в древността и днес ще разкаже известният археолог проф. Николай Овчаров, а на въпроса каква роля има климатът за тяхното развитие ще отговори климатологът доц. д-р Георги Рачев. Изпълнителният директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП) д-р Радосвета Стаменкова ще разходи гостите из демографската картина на регионите у нас и ще очертае проблемите и техните потенциални решения.

Водещ на конференцията ще бъде журналистката от Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева, а експертно по темите ще се включат още кметицата на Габрово Таня Христова, началник корпоративно транзакционно банкиране на Пощенска Банка Николай Стоянов, преподавателят в Американо-английската академия в София Христо Господинов, както и HR мениджърът на „Солвей Соди“ Юра Драганова.

Музикантите от известната група D2 пък ще разкажат за скритите таланти из регионите на страната ни, които са открили по време на турнето им с „Голямото рок междучасие“. Специално за конференцията от Северозападна България ще пристигне и оркестърът на Берковската духова музика, който ще разкрие повече за музиката в различните региони на страната ни.

Събитието е със свободен достъп, а желаещите да го посетят могат да се регистрират тук.

Генерални партньори са Пощенска банка и Аурубис България. Специални партньори са Солвей България, Дънди Прешъс Металс и Office 1 Superstore. Със съдействието на АЕЦ КОЗЛОДУЙ EАД, Община Пловдив и ОбщинаГаброво.

Институционални партньори са Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Български форум на бизнес лидерите, Патентно ведомство на Република БългарияАсоциация на индустриалния капитал в България, ICAP България, Българско дружество за връзки с обществеността, Българска асоциация на PR агенциите, Българска търговско-промишлена палата, Българската индустриална асоциация, Италианската търговска камара, Българската асоциация на рекламодателите, Българската асоциация за управление на хора.

Медийни партньори са Образователен портал „Академика“, Национално издателство „Аз-буки“ „Аз-чета“ и сайтът EspressoNews.

[ + ]