fb
Книги и киноСпециални

„Първият понеделник на май” открива 7-то издание на So Independent в София

1 мин.

logo-so-1След големия успех на 12-тото издание на So Independent Film Festival в Ню Йорк и стратегическото партньорство с IFP, седмото издание на So Independent в София ще покаже най-радикалните независими продукции, стигнали до сърцата на зрителите на големите фестивали по света през 2016 г. По традиция „Аз чета“ е медиен партньор на събитието.

Официалното откриване на фестивала е на 27 октомври с филма „Първият понеделник на май”, с който Робърт Де Ниро лично откри и Трайбека Филм Фестивал, тази година. Документалният филм на Андрю Роси е безпрецедентен поглед зад кулисите на две от водещите нюйоркски културни събития, който следва създаването на най-посещаваната модна изложба в историята на Института по костюми към музея Метрополитън.

16 игрални и 6 документални американски, независими продукции ще бъдат показани в 10 поредни, фестивални дни. Освен тях зрителите ще видят номинираният от Унгария за Оскар 2016 „Чисто сърце”, ще видят и великолепната Джералдин Чаплин в нетрадиционна светлина във филма „Пясъчни долари” – номинация за Оскар 2015 на Доминиканската република, както и израелския филмов разказ за палестинските рапъри „Кръстопът 48” – носител на наградата на публиката от Панормата на Берлинале 2016 и други.

Още новини и подробности за програмата на фестивала следете в нашата секция „Книги и кино“.

[ + ]