fb
НовиниПо света

Патрик Ротфус: „Хрониките на Кралеубиеца“ са само началото

2 мин.

Поредицата „Хрониките на Кралеубица“, превърнала се в съвременен фентъзи феномен, ще бъде част от много по-мащабна история. Това обяви Патрик Ротфус по време на форума Emerald City Comic-Conсъобщава Tor.com. На въпрос относно дългоочакваната трета част, озаглавена The Doors of Stone („Каменните порти“), американският писател споделя:

Аз съм автор, подлъгал ви да четете трилогия, която всъщност представлява пролог от милион думи.

Ротфус не споменава за първи път планираното разрастване на света на легендарния бард Квоте. През 2017 г., когато поднася новината за десетото юбилейно издание на „Името на вятъра“ на живо онлайн, той пояснява, че третият роман е последен за конкретната поредица, но няма да бъде краят:

Третата книга ще завърши конкретната история. Тя обаче няма да бъде последната, която ще разказва за този свят. Важно уточнение!

Авторът дава за пример трилогията „Властелинът на пръстените“, която приключва своята епична сага, без да слага категоричен завършек на пътешествието на всеки един от героите или на самия фантастичен свят на Толкин. Ротфус изтъква, че и неговите намерения относно The Doors of Stone са подобни:

Има куп отворени въпроси, наличието на които в действителност е признак за добра история, така че няма да дам всички отговори. Истината е, че няма и да искате да го направя. Може и да си мислите, че го искате, но грешите. А дори и наистина да го желаете, пак няма да го направя. Просто защото е невъзможно.

Вече е известно, че Ротфус изобилства от идеи как да обогати любимата си фентъзи вселена, които включват бъдещата филмова екранизация на „Името на вятъра“ на режисьора Сам Рейми и телевизионния сериал под надзора на Лин-Мануел Миранда.

Снимка на публикацията: Publishers Weekly