fb
Книги и киноСпециални

Лин-Мануел Миранда продуцира филм и сериал по трилогията „Хрониките на Кралеубиеца“ на Патрик Ротфус

2 мин.

Носителят на награда „Пулицър“ и няколко статуетки „Еми“ Лин-Мануел Миранда ще продуцира филм и сериал по трилогията „Хрониките на Кралеубиеца“, съобщиха от Lionsgate, които са закупили правата за продукциите. Миранда, който е автор на нашумелия мюзикъл „Хамилтън“, ще си работи отблизо с автора на романите Патрик Ротфус.

Поредицата „Хрониките на Кралеубиеца“ включва книгите „Името на вятъра“, „Страхът на мъдреца“ и „Музиката на тишината“, издадени у нас от „Прозорец“. Франчайзът, на който Лин-Мануел Миранда ще бъде продуцент, а Ротфус – изпълнителен продуцент, ще включва игрални филми по трилогията и сериал, който ще доразвива действието от книгите и ще включва и нови сюжетни линии и персонажи.

„Книгите за Кралеубиеца са сред най-четените и препрочитаните вкъщи. Това е свят, в който можеш да прекараш няколко живота и многото почитатели ще го потвърдят. Пат Ротфус пише за процеса на създаване на музика по-красиво от всеки друг писател, който някога съм чел“, казва Миранда.

Патрик Ротфус - Името на вятъраОчаква се освен продуцент, той да бъде и автор на музиката на двете филмови порецици. Сценарият за първия пълнометражен филм, базиран на „Името на вятъра“, вече се пише от Линдзи Биър, рабогила по „Трансформърс 5“ и „Подземия и дракони“.

„Вече няколко месеца работим с Lionsgate и креативния екип, който събираме, е невероятен. Те са страхотни и се справят по уникален начин с всички предизвикателства пред това да пресъздадат моята история в няколко формата. А сега включихме и Лин-Мануел в екипа – нямам думи да опиша колко се вълнувам от това, защото няма друг жив човек, с когото бих искал да работя нещо подобно“, не скрива задоволството си самият Патрик Ротфус.

Книгите от трилогията „Хрониките на Кралеубиеца“ са продадени в над 10 милиона копия по целия свят и са втората най-търсена модерна фентъзи поредица след „Игра на тронове“.