fb
СпециалниЧети повече

Пътуващи книги завладяват метрото в Чикаго

1 мин.

Нова инициатива за споделяне на книги превръща метрото в Чикаго в истинска пътуваща библиотека. Books On The L провокира жителите на Чикаго с хиляди книги във влаковете на линия L. Пътуващите са предизвикани да прочетат книгите, а след това да ги оставят отново в метрото, за да бъдат прочетени от други след тях. Инициативата има и свой хаштаг #BooksOnTheL, като всеки открил книга може да сподели в социалните мрежи за своето преживяване с “пътуващите книги на линия L”. Books On The L е планирана да се проведе в седмицата между 12-ти и 18-ти октомври, но по изтекли снимки в социалните мрежи очевидно книгите са започнали да пътуват по-рано.


Кампанията е част от Chicago Ideas Week конференция и движение за иновации и местен бизнес под формата на дискусии, лекции и други нетрадиционни формати с участието на разпознаваеми местни лидери. Chicago Ideas Week се провежда между 12-ти и 18-ти октомври тази година, но съпътстващи събития за конференцията се организират през цялата година. Част от книгите, които ще бъдат разпространени в публичния транспорт на ветровития град, са и книги на лектори от събитието тази година.

Кампанията е поредното доказателство, че читателите по света все по-често са провокирани да обръщат внимание на книгите и четенето, докато пътуват в публичния транспорт. Прочетете повече за подобна инициатива в Румъния, която наскоро се проведе аналогично и в Полша.