fb
@-книгиБуккросинг

„Пътуващите книги на Стара Загора“ със свой собствен дом

2 мин.

12168140_10205115499631702_876520703_nСдружението с нестопанска цел „Пътуващите книги на Стара Загора“ вече ще има собствено помещение. Организацията бе регистрирана в края на юни от членове на едноименната Facebook група за обмяна на книги, която в момента наброява близо 1000 души. Новият дом на пътуващите книги е предоставен безвъзмездно от Община Стара Загора за срок от три години.

Сред основните приоритети на новото пространство ще бъде провеждането на литературни четения за деца, с които да се възпитава у тях любов към писаното слово. В по-дългосрочен план предстои изработка на сайт с форум, в който ще могат да се обсъждат онлайн книги, събития и културният живот в града. Ще се публикуват материали на млади таланти – поезия, разкази, повести, есета и т.н.

fb dom„Ще продължим обмена на книги, за който ние продължаваме да набираме и книжен фонд, ще се случват и доста други интересни неща. Ще се провеждат седмични срещи, на които основни теми ще бъдат литературата, изкуството и културата. Ще се сформират литературни клубове по интереси – фантастика, фентъзи, хорър, класика, романтика и т.н. Ще се правят тематични срещи, като тематиката ще бъде взаимствана от различни произведения“, разказва председателят на сдружението Олга Клисурова.

Събитията започват още на 2 ноември, когато от „Пътуващите книги на Стара Загора“, съвместно с Жанет 45 и регионална библиотека „Захарий Княжески“, са поканили Ангел Игов да представи книгата си „Кротките“. Само две седмици след това, ще гостува Емануил Видински, за да представи книгата си „Егон и тишината“. „До края на годината предстои още един писател да ни гостува, но се уточняват подробностите“, допълва Клисурова.