fb
@-книгиЕ-книги

Пътят към Болоня: Добавена реалност и приложения за деца сред акцентите на Bologna Digital Media

1 мин.

Виртуална и добавена реалност, мобилни приложения за деца, печат „при поискване“ (print-on-demand) и технологии за самопубликуване са само някои основните акценти, които ще бъдат засегнати на миниизложението Bologna Digital Media в Зала 32 на Панаира на детската книга в Болоня. Форматът ще се проведе за втора поредна година между 3 и 5 април, след като през 2016 г. привлече интереса на над 6500 посетители.

Усещането на Bologna Digital Media комбинира влиянието на технологичните гиганти и чара на стартиращите компании. Ще видим лекции от Шазиа Махдуми от екипа на Google Play и Лука Прасо от платформата за виртуална реалност на Google Daydream Labs, както и приложението на италианската комапния Pubcoder за учене на езици от деца на имигранти Benvenuti ABC, възможности за създаване на приложения от Creata (Германия) и Kids App Collective. Amazon и Lostmyname ще бъдат домакини на семинари, посветени на print-on-demand-технологиите.

„Важността на добавената реалност (AR) като мост между книгите и цифровите технологии, между картинните книги и нехудожественото съдържание е голяма крачка напред за детското книгоиздаване, затова за нас е голямо удоволствие да сме домакини на сериозен брой събития за потенциала на AR технологиите“, казват организаторите.

Вижте и кадри от Bologna Digital Media 2016:

Пълната програма на Bologna Digital Media в Зала 32 на Панаира в Болоня можете да разгледате тук.

Следете поредицата „Пътят към Болоня“, където представяме най-важното от предстоящия панаир, а между 3 и 6 април ще предаваме на живо от Болоня.