fb
НовиниПо света

Почти 29 000 души посетиха Панаира на детската книга в Болоня

1 мин.
Сред „летящите книги“ на конкурсната изложба Bologna Ragazzi, част от Панаира. Снимка: BCBF

Общо 28 894 са посетителите, преминали през щандовете и събитията на Международния панаир на детската книга в Болоня. Мащабното събитие регистрира 35% ръст, който се доближава до цифрите от преди пандемията, пише Publishing Perspectives. Посетителите са преминали през общо 1 456 изложителите от 90 държави, а с радост посрещнаха и почетния гост – Гърция.

В рамките на 60-ото юбилейно издание са организирани 325 събития за четири дни. Отразени са от 750 журналисти, като 35% са извън Италия.
„Присъстващите журналисти представляваха не само културния сектор, но и други сфери на обществения живот, и предоставиха обширно отразяване на четиридневния панаир във вестници, списания, офлайн и онлайн медии, национални и международни радиа и телевизии”, допълниха организаторите.

Живите излъчвания са събрали повече от 2 милиона гледания, от 200 000 уникални потребители, като около 60% са от чужбина.

Веднага след края на тазгодишното издание, организаторите обявиха датите за провеждане на панаира през 2024 г. 61-вото издание е насрочено за по-късно през пролетта на следващата година, от 8 до 11 април – като Лондонският панаир на книгата 2024 ще се проведе от 16 до 18 април. Очаква се почетен гост да бъде Словения.