fb
Ревюта

Намерете нови приятели в „Пекарна „Захар и канела“

2 мин.

„Нови приятели“, книга първа от поредицата „Пекарна „Захар и канела“ (изд. „Фют“) на Линда Чапмън, ни среща с Хана и семейството ѝ. Момичето живее с майка си, която дълго време е загърбвала страстта към сладкарството, за да отгледа дъщеря си след ранен развод. Когато срещат Марк, животът на двете се преобръща – любов от пръв поглед, женитба и… семейството, в което има и две четиригодишни близначки, се премества в малкото градче Ашингъм, за да може майката да отвори своя собствена пекарна и да следва мечтите си.

Авторката разкрива, че започването на нов бизнес изисква много усилия. Майката на Хана става сутрин в пет часа, за да напълни витрините с вкусни видове хляб (с квас, франзели, бял селски и др.), понички, кроасани, мъфини и какво ли още не. За съжаление, първата седмица е пълен провал и семейството е на ръба на силите. Решена да помогне на майка си, креативната страна на Хана я кара да подготви план за рекламиране на пекарна „Захар и канела“.

Ако ви се струва, че поредицата ще е момичешка и глуповата, ще допуснете сериозна грешка. С особено внимание и желание да вдъхновява читателите Линда Чапмън разказва историята на обикновено семейство, което решава да поеме по нов път, и умело представя предизвикателствата, с които Хана и роднините ѝ се сблъскват. Новото начало винаги е плашещо, но дали нещата ще потръгнат добре, до голяма степен зависи от нагласата ни и от усилията, които сме готови да положим. Именно в това успява да ни убеди писателката.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!