fb
НовиниПо света

Penguin Random House купи самопубликувания бестселър „Заекът, който иска да заспи“

1 мин.

Самопубликуваната книга с картинки „Заекът, който иска да заспи“ (The Rabbit Who Wants to Fall Asleep), която през август изненадващо оглави британската класация на Amazon за печатни книги, вече има официален издател, съобщава PublishersWeekly. Правата за англоезичното издание на книгата на шведския психолог Карл-Йохан Форсен Ерлин вече са собственост на Penguin Random House след сделка с участието на подразделенията Random House U.S. и Penguin Random House U.K.

Новата корица за англоезичното издание

Новата корица за англоезичното издание

Според PW Ерлин вече е получил 7-цифрен аванс за новата версия на „Заека“, която ще излезе 2 октомври с леко променена корица, и за следващите две книги от поредицата. Сделката се случва само седмица след като авторът подписа договор за представителство с шведската литературна агенция Salomonsson.

Penguin Random House са подготвили няколко варианта на новото издание. Освен хартиената версия, на 2 октомври ще се появят и аудиокниги, озвучавани от мъжки и женски глас, а още на 8 септември ще бъде пусната и е-книга. Подразделения и свързани с издателския гигант компании пък са взели правата за испано- и немскоезичните пазари.

След излизането си през 2011 г. в Швеция „Заекът, който иска да заспи“ е преведена на 7 езика, но без подкрепата на големи издателства. Книгата направи своя пробив в средата на август, като според данните на Nielsen BookScan в дните между 17 и 23 август е продала близо 30 000 копия във Великобритания, спрямо… 24 през предходната седмица.