fb
БългарияНовини

Писател дава почивка на морето за открил грешка в романа му

1 мин.

Писателят Васил Тончев и издателите му обявяват любопитна игра, за която научаваме от официалната фейсбук страница на „Фабрика за книги“. Условието е читателите да открият фактологичната грешка в романа „Врани по снега“. Онези, които се справят със задачата, имат шанса да спечелят почивка за двама в Поморие.

Организаторите споделят, че за необичайното предизвикателство са ги вдъхновили книжните групи в социалната мрежа:

Групите от страстни читатели във Facebook ежедневно доказват, че техните членове са отличници в откриването на технически, преводачески, редакторски и не на последно място авторски грешки. Този път не някой друг, а самият автор хвърля ръкавицата.

„Врани по снега“ отвежда читателите в Москва в периода 1986-1990 г. и предава видяното през очите на един българин. След отпечатването на романа Васил Тончев забелязва времево несъответствие. Грешката се корени в твърдението, че героят Иван Бобчев не се е срещал на московски терен с друго действащо лице от сюжета, така че няма как да знае с кого е замесен. Въпросът е: Кое е това друго лице?

Желаещите да се включат в играта могат да го направят до 2 септември, като изпратят отговора на имейл office@fabrikazaknigi.bgПобедителят ще бъде изтеглен на жребиен принцип. Повече подробности относно условията и наградата можете да намерите тук: