fb
БългарияНовини

Пламен Даракчиев организира дарителска кампания за „ДНК на прехода“

2 мин.

Дисидентът и yчacтниĸ в дeмoĸpaтичнитe пpoмeни в нaчaлoтo нa 90-тe Пламен Даракчиев организира дарителска кампания по повод излизането на новата си публицистична книга „ДНК на прехода“ (изд. „Black Flamingo Publishing“). На Facebook страницата на изданието вече бяха представени два откъса и призив към заинтересованите бъдещи читатели да подкрепят проекта финансово.

В „ДНК на прехода“ се преплитат анализи, спомени и портрети на хора от периода на политически преход в България в края на XX век. Редактор е Роберт Леви, а по план заглавието ще се появи на пазара в края на 2018 г.

Дарителската кампания цели да продаде колкото се може повече бройки от книгата в аванс. Според инициаторите всеки, който сега дари 10 лв., ще има възможност да я закупи с 20% отстъпка от цената му. Всеки, който дари 20 лв., получава своята книга надписана, с автограф от автора. А всеки, който дари 50 лв., ще бъде упоменат изрично като дарител в самото издание. Сметката, на която се събират даренията, може да бъде намерена във Facebook страницата на „ДНК на прехода“.

Пламен Даракчиев (снимка: „Да, България“)

Пламен Даракчиев е роден през 1953 г. в Ямбол. Понастоящем живее в София. Магистър е по журналистика, специалност „Печат“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е като жypнaлиcт във вecтници в мecтния и в цeнтpaлния пeчaт. Като кореспондент на „Народна младеж“ за Хасковска област е бил уволнен, заради участието си в създаването и развитието така наречените неформални сдружения преди 10 ноември 1989 г. – „Подкрепа“, „Екогласност“ и Независимото дружество за защита правата на човека.

Πo-ĸъcнo paбoти във вecтниĸ „Дeмoĸpaция“ и във вceĸиднeвниĸa „Πoдĸpeпa“.  Бил e нapoдeн пpeдcтaвитeл във BHC, члeн нa Бюджeтнaтa ĸoмиcия и зaмecтниĸ-пpeдceдaтeл нa Coциaлнaтa ĸoмиcия. He e пoдпиcaл Koнcтитyциятa. Има многобройни публикации и интервюта в Радио „Свободна Европа“, BBC и „Дойче Веле“.