fb
БългарияНовини

„Под езика“ се завръща като колекция от фен артикули

1 мин.
Под езика - фен артикули. Сн. Издателство "Мармот"
Под езика - фен артикули. Сн. Издателство "Мармот"

Графичният експеримент на художника Дамян Дамянов „Под езика“ придобива нова форма в партньорство с издателство „Мармот“. Идеограмите с буквите от българската азбука, които вече видяхме под формата на изложба и на печатна книга, сега са достъпни на почитателите на типографията като колекция от фен артикули в онлайн магазина на издателството.

„Започнах проекта „Под езика“ преди четири години, а в динамиката на времето, в което живеем, това не е никак малко, струва ми се. Всичко започна като игра с типографията и покана към въображението на зрителя. С времето проектът растеше, бе представен в няколко изложби и една книга“, сподели за „Аз чета“ Дамян Дамянов.

Щастлив съм, че „Под езика“ продължава да набира почитатели, а в лицето на издателство „Мармот“ – свои приятели и партньори. 

Дамян Дамянов пред „Аз чета“

Колекцията включва тениски, чаши и памучни торби. Според „Мармот“ целта ѝ е да демонстрира принадлежност, да стимулира децата да растат с любов към буквите и езика, но и „да провокират хората около нас, които обичат играта на думи“.

Дамянов признава, че проектът като че ли все по-малко има нужда от него като автор. „Напомня на дете, което вече е проходило и понякога се случва така, че се заглеждаш някъде или се замисляш за нещо уж за миг, а след това забелязваш колко далеч е отишло“, допълва художникът.

Всички артикули от проекта можете да откриете на този линк.